Τι είναι η Μαγεία;

Τι είναι η Μαγεία; Όλη η γνώση της μαγείας είναι εδώ! Βιβλίο Μαγείας Ταρωτώ!

Οι αρχές της Λευκής και Μαύρης μαγείας και οι πρακτικές μαγείας.

Τι ειναι η μαγεια

Η μαγεία μπορεί να οριστεί ως η ανακάλυψη και σύνδεση των φυσικών στοιχείων στη γη με τις υπερφυσικές δυνάμεις που τις καθοδηγούν και τους δίνουν δύναμη.

Αν και χρησιμοποιείται εναλλακτικά, ο όρος μαγεία (magic ή magick) έχει διαφορετικές σημασίες σε διαφορετικούς ανθρώπους.

Λίγοι θεωρούν ότι η μαγεία (magic) και το μαγικό (magick) είναι το ίδιο, ενώ για άλλους η μαγεία (magic) υποδηλώνει τη μαγική και τελετουργική μαγεία της σκηνής, ενώ το μαγικό ( magick) είναι μια δύναμη που χρησιμοποιεί τη δύναμη της Wicca, σοφία και γνώση για να τους καθοδηγήσει στην εκπλήρωση των επιθυμιών της καρδιάς.

Εδώ οι όροι έχουν χρησιμοποιηθεί εναλλακτικά.

Η Αρχές της Μαύρης και Λευκής Μαγείας

Η μαγεία χρησιμοποιεί μυριάδες τελετουργιών ανάλογα με την πεποίθηση των ανθρώπων γύρω από αυτήν. Υπάρχουν τελετουργίες και μαύρης και λευκής μαγείας. Η μαύρη μαγεία ασχολείται με την ολοκλήρωση του στόχου και χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για την επίτευξή του. Για παράδειγμα, στα ξόρκια αγάπης, για να εξαναγκάσει τον έναν να ερωτευτεί τον άλλον, η μαύρη μαγεία θα χειριστεί το μυαλό του στόχου μετατρέποντας τη στάση του και τον πείθοντας για την ανάγκη πως πρέπει να αγαπάει τον άλλο χωρίς να είναι πραγματική. Αυτό έχει κάνει την μαύρη μαγεία θεωρείται κάτι κακό από πολλούς.

Η λευκή μαγεία, από την άλλη πλευρά, προσπαθεί να απομακρύνει την αρνητικότητα που περιβάλλει και να κατευθύνει μέσω της διαδρομής προς τον προορισμό. Η λευκή μαγεία απαιτεί από τους πνευματιστές να εκτελούν τα μαγικά ξόρκια με τρόπο που δεν θα προκαλούν βλάβη στους άλλους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι τροχοί Wiccan ειδικότερα υπογραμμίζουν το γεγονός ότι η βλάβη που προκαλείται θα επανέλθει σε αυτόν που την προκάλεσε τρεις φορές πιο δυνατή. Οι αποκρυφιστές Wicca, για παράδειγμα, τονίζουν την ανάγκη να διατηρηθεί το μεγαλύτερο νόημα στη ζωή και να αποφευχθεί η αναστάτωση των στοιχείων για την επίτευξη των βραχυπρόθεσμων στόχων. Δεν πιστεύουν όλα τα πνευματικά μονοπάτια στην έννοια του τριπλού νόμου.

Μαγικές Πρακτικές

Οι μαγικές πρακτικές είναι πολυάριθμες σήμερα, που κυμαίνονται από την Αρχαία Αιγυπτιακή Μαγεία μέχρι το Βουντού, τη Σανθερία, τη Μαγεία της Σελήνης, το Obeah, τη Μαγεία και πολλά άλλα.

Κάθε μαγική πεποίθηση υποστηρίζει τα δικά της τελετουργικά που χρησιμοποιούνται για να επικοινωνούν με την υπέρτατη δύναμη.

Μέσα από τη συμπερίληψη των συστατικών, όπως τα κεριά, τα θυμίαμα, τα βότανα, τα βιολογικά υλικά, τα φυτά και τα εργαλεία κλπ., Οι πνευματιστές δημιουργούν ένα θετικό περιβάλλον που κάνει την ξόρκι επιτυχές.

Αυτά τα μαγικά ξόρκια δουλεύουν για να αφαιρέσουν την αρνητικότητα και διοχετεύουν ενέργεια για να προσφέρουν προστασία, ευτυχία, πλούτο και πολλά άλλα ανάλογα με τις απαιτήσεις που επιθυμείτε να επιτύχετε μέσω αυτών.

Η μαγεία απαιτεί ισορροπία των προσωπικών δυνάμεων, των γήινων δυνάμεων και των ουράνιων δυνάμεων για να διατηρηθεί ένα επίπεδο που μπορεί να προσθέσει στην επιτυχία της. Ένα άτομο που ρίχνει το ξόρκι ή για το οποίο εξαπλώνεται το ξόρκι πρέπει να έχει τεράστια πίστη στην ικανότητά του να παράγει θετικά αποτελέσματα, εάν θέλει να πετύχει. Ομοίως, τα διάφορα στοιχεία που υπάρχουν στη γη αποδίδουν ενέργεια που καθορίζει την επιτυχία των μαγικών ξορκιών. Κάθε μαγικό τελετουργικό επιδιώκει τη δύναμη των ουράνιων σωμάτων, δίνοντάς τους την επιθυμία, με τους σπινθήρες να λειτουργούν ως ενδιάμεσος μεταξύ της υπέρτατης εξουσίας και του προσώπου για το οποίο εξαπλώνεται η ξόρκι.

Η Σοφία και η Δύναμη της Μαγείας

Η μαγεία χρησιμοποιεί τη δύναμη της σοφίας και της γνώσης που έχει εμπλουτιστεί με το πέρασμα του χρόνου. Οι μυστικές δυνάμεις των τελετουργικών έχουν παραδοθεί μέσω των γενεών από τα κείμενα ή από στόμα σε στόμα που διαφέρουν από τον τύπο της μαγικής πίστης. Η δύναμη που αποκτάται έτσι από τους πνευματιστές χρησιμοποιείται για να επιφέρει αλλαγές στα διάφορα στοιχεία που περιβάλλουν ένα περιστατικό ή ένα άτομο. Για να γίνουν οι τροποποιήσεις ή να εξαναγκαστούν αυτά τα στοιχεία να κινηθούν με τον επιθυμητό τρόπο, απαιτείται η συγκέντρωση του πνεύματος και της ικανότητας να τους απεικονίσει μέσα από έντονη εκπαίδευση και εμπειρία. Ανάλογα με τα ξόρκια και τους παράγοντες που περιβάλλουν ένα άτομο, ο χρόνος που απαιτείται για να επιτευχθούν οι επιθυμίες της καρδιάς ποικίλλει.

Εν ολίγοις, η μαγεία είναι μια δύναμη που χρησιμοποιεί δύναμη, σοφία και γνώση για να αλλάξει το μεταβλητό.