Είναι όνειρο με πολλές και διαφορετικές ερμηνείες. Αν βλέπετε τα μαλλιά σας όμορφα και καλοχτενισμένα, ακόμα και αν είναι κοτσίδες θα έχετε πολλές και καλές στιγμές ευτυχίας και έρωτα. Το ίδιο σημαίνουν και τα ξανθά μαλλιά. Αν δείτε πυκνά και μαύρα μαλλιά, να είστε σίγουροι πως το αγαπημένο σας πρόσωπο σας αγαπάει πολύ. Το ίδιο συμβαίνει αν δείτε καστανά μαλλιά. Αν όμως, δείτε γνωστό σας να έχει μαύρα μαλλιά, προσέξτε. Μπορεί να σας εκμεταλλεύεται. Αν είστε γυναίκα και δείτε ότι τα μαλλιά σας γίνονται μαύρα, προσοχή στις επιλογές σας.

Τα κόκκινα μαλλιά σημαίνουν ζήλιες και φιλονικίες. Τα λυμένα μαλλιά, δείχνουν ψυχική γαλήνη και καλοσύνη. Αν δείτε κοντά και αραιά μαλλιά ή κοντά και πολύ κατσαρά μαλλιά, να περιμένετε στενοχώριες και αποτυχίες όχι όμως πολύ σοβαρές. Αν ονειρευτείτε ότι σας κόβουν τα μαλλιά, να περιμένετε ευχάριστες εξελίξεις. Αν όμως εσείς κόβετε τα μαλλιά κάποιου άλλου, προσέξτε τη συμπεριφορά σας απέναντι σε άτομα που δε γνωρίζετε καλά. Αν χτενίζεστε, γρήγορα θα βρείτε λύση σε κάποιο πρόβλημα σας. Αν δείτε μαλλιά σε κοτσίδες θα χρειαστεί να εξηγήσετε κάποια πράξη σας ή και να σας εξηγήσουν κάποιοι άλλοι τις πράξεις τους. Τα ξυρισμένα μαλλιά, σημαίνει ηθική ταπείνωση και στεναχώρια.

Αν είστε γυναίκα και βρείτε μια άσπρη τρίχα στα μαλλιά σας, θα βρεθείτε αντιμέτωπη με ένα μεγάλο δίλλημα. Τα λευκά μαλλιά γενικά, σημαίνουν στεναχώρια, ενώ αν δείτε τα μαλλιά κάποιου γνωστού σας να μετατρέπονται ξαφνικά σε λευκά, να τον προειδοποιήσετε γιατί σύντομα θα τον βρει μια τεράστια συμφορά. Στην υγεία σας αν δείτε πως ένα μέρος των μαλλιών σας γίνεται γκρίζο και πέφτει, σημαίνει ασθένεια. Αν όμως δείτε πως όλα τα μαλλιά σας είναι γκρίζα, τότε να περιμένετε πως κάποιος κοντινός σας άνθρωπος θα αρρωστήσει. Αν δείτε τα μαλλιά του αγαπημένου σας προσώπου να γίνονται ξαφνικά λευκά, να τον προειδοποιήσετε για ατύχημα. Στην εργασία σας αν τα μαλλιά σας είναι όμορφα και περιποιημένα, θα έχετε κέρδη και επιτυχίες. Αν όμως είναι γκρίζα, αραιά ή ξυρισμένα θα έχετε χρηματικές απώλειες. Για αυτό προσοχή στις κινήσεις σας.

Αν δείτε πως φοράτε περούκα, να περιμένετε επιτυχίες και κέρδη. Αν δείτε στον ύπνο σας τρίχες πολλές, ση­μαίνει ότι θα σας αποδοθούν πολλές τιμές∙ αυτή η ερμηνεία ισχύει πολύ περισσότερο αν οι τρίχες εμφανίζονται στο σώμα σας. Αν βρίσκετε τρίχα σε μέρος όπου δε θα έπρεπε να υπάρχει, το όνειρο σημαίνει ότι θα προξενήσετε δυσάρεστη εντύπωση σε κάποια ξεχωριστή περίσταση.