Αν ονειρευτείτε πως είστε σε ήσυχη θάλασσα θα έχετε ερωτική ευτυχία και θα σας βρουν ευχάριστα γεγονότα αν είναι φουρτουνιασμένη απογοήτευση στεναχώριες και αγωνίες σημαίνει. Αν κολυμπάτε και σε ήσυχη και καθαρή θάλασσα με ζεστό ήλιο θα έχετε λαμπρό μέλλον με επιτυχία, αν περπατάτε δίπλα στη θάλασσα θα πάρετε καλές ειδήσεις αν ψαρεύετε θα σας κάνουν πρόταση γάμου άμα πιάνετε ψάρια πιθανών να τη δεχτείτε το πρόταση, αν τρώτε θαλασσινά θα τσακωθείτε με το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει στο θέμα της υγείας σας όλα θα είναι μια χαρά και θα αποκτήσετε απογόνους ενώ αν δείτε ότι είστε ναυτικός προσέξτε λίγο τους κινδύνους. Στα εργασιακά σας εάν η θάλασσα είναι φουρτουνιασμένη προσέξτε τα οικονομικά σας ενώ άμα η θάλασσα είναι ήρεμη σημαίνει κέρδη και επιτυχία ειδικά άμα το επάγγελμα σχετίζεται με τη θάλασσα σημαίνει πρόοδο και κέρδη.

Είναι από τα πιο παράδοξα όνειρα και επιδέχεται περισσότερες της μίας ερμηνείες. Έτσι, αν δείτε στον ύπνο σας θάλασσα γαλήνια, με ωραίο κυανοπράσινο χρώμα, και πλοία να επι­πλέουν χωρίς να κινούνται, επιτυχία θα έχετε στο έργο σας και βοήθεια ανέλπιστη θα σας έρθει από πρόσωπο που δεν περιμένατε. Αν η θάλασσα ανοίγεται μπροστά σας στο άπειρο, το όνειρο ση­μαίνει ότι θα υπάρξει καθυστέρηση στην πορεία των υποθέσεών σας· σε κάποιες περιπτώσεις, το όνειρο σημαίνει και ανέλπιστη παράταση της ευ­μάρειας και της οικονομικής άνεσης που σας χα­ρακτηρίζει. Αν τη δείτε ταραγμένη και θολή, ση­μαίνει ότι τα σχέδια σας θα αποτύχουν, θα γευτείτε δε μεγάλες οικονομικές στενοχώριες και λύπες, και γενικά θα σας έρθουν τα πράγματα πολύ δια­φορετικά απ’ ό,τι τα περιμένατε.

Αν ονειρευτείτε ότι περπατάτε στη θάλασσα χωρίς να βουλιάζετε, το όνειρο είναι καλό, διότι σημαίνει ότι το ταξίδι το οποίο μελετάτε να κάνετε θα έχει καλό απο­τέλεσμα, και οι επιχειρήσεις οι οποίες εξαρτώνται από αυτό θα πετύχουν. Για τους φυλακισμένους το όνειρο είναι καλό, προμηνύει δε μελλοντική απο­φυλάκιση· και για όσους βρίσκονται σε παραμο­νές γάμου το όνειρο είναι καλό και προαναγγέλλει ότι ο γάμος θα είναι ευτυχής, η δε ζωή των μελλονύμφων θα είναι ήσυχη, γεμάτη χαρές και απολαύσεις. Αν δείτε ότι πέφτετε χωρίς τη θέλησή σας στη θάλασσα και κινδυνεύετε να πνιγείτε, να έχει υπόψη σας ότι κάποια μικρή δυστυχία σάς απειλεί· αν δείτε ότι σώζεστε μόνος σας, σημαίνει θα απαλλαγείτε από το κακό που σας απειλεί και άλλος σας σώζει, αυτός ο άλλος θα γίνει ο σωτήρας και ο προστάτης σας. Αν, όμως, δείτε ότι πέφτετε στη θάλασσα για να κολυμπήσετε, σε κακή περιπέτεια θα εμπλακείτε, ενώ το φταίξιμο θα είναι δικό σας. Αν παρατηρείτε τη θάλασσα και  διακρίνετε μέσα σ’ αυτήν ψάρια, σημαίνει ότι θα ακούσετε λυπηρές ειδήσεις· αν δείτε να μην υπάρχει ζωή στο βυθό της, το όνειρο προμηνύει για τους υπερήλικες καλά και ήσυχα γηρατειά. Γυναίκα που θα δει ότι ψαρεύει στη θάλασσα να περιμένει προτάσεις γάμου· αν δει ότι βαδίζει πάνω νερά χωρίς να βυθίζεται, να λάβει υπόψη της πρέπει να διορθώσει τη διαγωγή της. Ασθενής που θα δει στον ύπνο του θάλασσα ταραγμένη και θολή θα αργήσει να ανακτήσει την υγεία του. Σε κάποιες περιπτώσεις, το όνειρο σημαίνει οικογενειακά προβλήματα και δικαστικές διαμάχες των οποίων η έκβαση δε θα είναι καλή.

Αν δείτε στον ύπνο σας ότι πίνετε θάλασσα ενώ κολυμπάτε, προσβληθείτε από ασθένεια του στομάχου και της κοιλιάς· αν πίνετε θάλασσα ενώ βρίσκεστε σε ξηρά, θα έχετε κάποια δυσάρεστη είδηση. Av στον ύπνο σας δείτε να αναζητάτε θάλασσα για να κολυμπήσετε ή να ταξιδέψετε, αν μεν είστε ανύπαντρος, το όνειρο σημαίνει ότι κρυφή λύπη κάτι τρώει την καρδιά σας· αν όμως είστε παντρεμένα; σημαίνει ότι νέο έρωτα βάλατε στο νου σας και δεν έχετε κάνει καθόλου καλά. Αν δείτε ότι περνάτε θάλασσα με βάρκα, κληρονομιά ή ανέλπιστο κέρδος από λαχείο θα λάβετε· αν όμως την περνάτε με ξύλο ή με μεγάλο πλοίο, η ελπίδα σα για βέβαιο κέρδος αποδείχτηκε μάταια, αφού έχει απομακρυνθεί η πιθανότητα επιτυχίας της επιχείρησής σας. Αν στο όνειρο δείτε ότι είστε κατάδικος και σας ρίχνουν στη θάλασσα για να πνιγείτε, σημαίνει ότι θα απαλλαγείτε από βάσανα και σκέψεις, και θα ανατείλουν καλύτερες μέρες για εσάς· αν όμως σας ρίχνουν στη θάλασσα, αφού πρώτα σας έχουν κλείσει σε σάκο, θα σας γνωστοποιηθεί δικαστική απόφαση η οποία θα σας οδηγήσει στην απελπισία, και από τη λύπη ίσως κλονιστεί και η υγεία σας. Γι’ αυτούς που σε βάρος τους εκκρεμεί δίκη, το όνειρο| προαναγγέλλει ότι θα τη χάσουν.