Η οροφή συμβολίζει τους περιορισμούς που βάζουμε στη ζωή μας οπότε εάν δείτε το ταβάνι που χαμηλώνει και πλησιάζει επάνω σας σημαίνει ότι στα προσωπικά σας η σχέση σας και ο τρόπος της ζωής σας δεν είναι αυτός που σας ταιριάζει. Στην υγεία σας όλα θα πάνε καλά αν το ταβάνι του ονείρου είναι ψηλό, ανοικτόχρωμο και άνετο θα πάνε όλα καλά, αλλιώς προσέξτε την ψυχική σας κατάσταση.

Στα εργασιακά σας ένα ψηλοτάβανο δωμάτιο δείχνει παντού επιτυχίες ενώ άμα σας πλακώνει δε σημαίνει τίποτα καλό. Αν δείτε στον ύπνο σας ότι το ταβάνι του δωματίου του σπιτιού σας είναι ψηλό και ωραίο, καλή είδηση θα λάβετε και θα δείτε τις προσδοκίες σας να υλοποιούνται∙ αν το όνειρο αυτό αφορά γυναίκα, σημαίνει ότι αυτή θα επαι­νεθεί πολύ για την καλή της διαγωγή αλλά και για τα θέλγητρα της.

Αν όμως το ταβάνι είναι χα­μηλό, τα σχέδια σας κινδυνεύουν να ματαιωθούν αν μάλιστα το όνειρο αυτό αφορά γυναίκα, είναι πλέον βέβαιο ότι θα συκοφαντηθεί για τις σχέ­σεις της και θα περιφρονηθεί ως άσχημη και αντιπαθητική, η κατηγορία όμως αυτή θα προέρχεται από αντίζηλο. Αν δείτε σε όνειρο ότι εσείς ο ίδιος κατασκευάζετε το ταβάνι της οικίας σας, πρέπει να προσέξετε, γιατί την τελευταία στιγμή κινδυ­νεύουν να ματαιωθούν όλα εκείνα τα σχέδια τα οποία κάνατε για το μέλλον το δικό σας αλλά και της οικογένειας σας.

Αν δείτε να πέφτει το τα­βάνι της οικίας σας, σημαίνει ότι θα υποστείτε μεγάλες καταδιώξεις εκ μέρους των δανειστών σας, αν είστε άντρας∙ αν δε γυναίκα βλέπει το όνειρο, θα ακούσει πολλά εναντίον της και θα λυ­πηθεί. Για μητέρα που έχει κόρες σε ώρα γάμου, το όνειρο σημαίνει ότι κάποιος θα κλέψει τη μια της κόρη.