Η συμπαθητική όψη του στρατιώτη δεν είναι ευνοϊκό ονειρικό σύμβολο. Η θέα του στρατιώτη στο όνειρο ή του στρατού και του στρατοπέδου, σημαίνει συκοφαντία, έχθρες και τσακωμούς με το αγαπημένο σας πρόσωπο, καθώς και οικογενειακές φασαρίες. Επίσης καμιά φορά σημαίνει και προδοσία. Προσέξτε λοιπόν, ειδικά αν δείτε στρατιώτη χτυπημένο ή σκοτωμένο.

Στην υγεία σας ο στρατιώτης προμηνύει συχνά τη πιθανότητα ατυχήματος. Αν ο στρατιώτης ή ο στρατός που βλέπετε είναι νικημένος και ντροπιασμένος σημαίνει αρρώστια, ταλαιπωρία και λύπες. Στην εργασία σας αν δείτε στρατιώτες να κάνουν παρέλαση θα έχετε κάθε επιτυχία. Γενικά όμως οι στρατιώτες στο όνειρο σημαίνουν οικονομικές δυσκολίες.

Αν δείτε στον ύπνο σας στρατιώτη, το όνειρο σημαίνει ότι θα σας ζητηθεί κάποια θυ­σία για μια μεγάλη ιδέα την οποία πρέπει με όλη σας την καρδιά να αποδεχτείτε. Αν ο στρατιώτης έρχεται εναντίον σας, σημαίνει ότι θα τα βάλετε με άνθρωπο πολύ κατώτερο σας, παρ’ όλα αυτά εκείνος θα σας καταβάλει και θα σας υποτάξει∙ αν πολλοί στρατιώτες έρχονται εναντίον σας, θα σας συμβεί απρόοπτο δυστύχημα, το οποίο παρά τις φι­λότιμες προσπάθειές σας δε θα κατορθώσετε να αποφύγετε.