Με οποιονδήποτε τρόπο κι αν δείτε στον ύπνο σας στέρνα, το όνειρο είναι δυσάρεστο. Έτσι, αν μεν δείτε να εκτείνεται μπροστά σας, άσχημα λόγια και συκοφαντικά θα κυκλοφορήσουν εις βάρος σας∙ αν σκύβετε να δείτε το νερό, το όνειρο σημαίνει ότι σας εκλαμβάνουν για κά­ποιον άλλο, ό,τι δε εκείνος κάνει θα αντανακλά σ’ εσάς, και εσείς θα είστε που θα το χρεώνεστε∙ αν στο όνειρο όμως δείτε ότι πέφτετε μέσα, φο­βερή σε βάρος σας συκοφαντία σημαίνει, η οποία μάλιστα σας κατέλαβε εξαπίνης και δεν κατορθώσατε να αντιδράσετε.

Γυναίκα που θα δει όνειρο με στέρνα θα κατηγορηθεί ως άπιστη προς το σύζυγο της, θα υποφέρει δε τα πάνδεινα για να κατορθώσει να σωθεί και να αποδείξει την αθωότητά της∙ κόρη ανύπαντρη που θα δει ότι σκύ­βει ή ότι πέφτει σε στέρνα θα δει να διαλύεται ο γάμος της εξαιτίας συκοφαντιών οι οποίες κυκλοφορούν γι’ αυτήν και έχουν φτάσει στα αφτιά του μνηστήρα της. Αν δείτε στον ύπνο σας ότι χτί­ζετε στέρνα στο σπίτι σας, παρέχετε σε κάποιον αφορμή να σας κακολογεί∙ αν δε αυτός που βλέ­πει αυτό το όνειρο είναι γυναίκα παντρεμένη, ο σύζυγος της έχει σχέση με γυναίκα ελεεινών ηθών, η οποία καταχράται την ευπιστία του και τον εκ­μεταλλεύεται.

Αν, πάλι, δείτε ότι δημόσια στέρνα καταρρέει, ή δείτε ότι με κάποιον άλλο τρόπο κα­ταστρέφεται η στέρνα του σπιτιού σας, θα συμ­βεί κακό σε μέλος της οικογένειας. Στέρνα γεμάτη με καθαρό και πόσιμο νερό προαναγγέλλει συ­κοφαντίες των εχθρών σας, οι οποίες όμως θα εί­ναι προς ωφέλεια σας∙ αν όμως το νερό είναι βρόμικο και μάλιστα ζεστό, κακή έκβαση των εργα­σιών σας προμηνύεται.