Δεν είναι πάντα πολύ καλό όνειρο. Στεφάνι από  λουλούδια ανθισμένα, μαγιάτικο, σημαίνει ευτυχία, χαρά και κοινωνική άνοδο, ειδικά αν σας στεφανώνουν. Η χαρά σας όμως, θα είναι σύντομη και εφήμερη. Το δάφνινο στεφάνι σημαίνει δόξα και τιμές, αλλά και αυτές θα είναι παροδικές. Μαραμένο ή ξεραμένο στεφάνι σημαίνει μεγάλη ερωτική απογοήτευση και στενοχώρια. Το αγκάθινο στεφάνι είναι ακόμα χειρότερο. Στην υγεία σας μαραμένο ή αγκάθινο στεφάνι σημαίνει αρρώστια και ταλαιπωρία. Χρειάζεται πολύ προσοχή.

Στην εργασία σας αν σας στεφανώνουν θα δείτε για λίγο καιρό όλα τα επαγγελματικά σας να παίρνουν μια μεγάλη άνοδο. Προσέξτε όμως με τις κατάλληλες κινήσεις, να σταθεροποιήσετε τη κατάσταση, γιατί κινδυνεύετε να φανείτε αλαζόνες. Προσοχή! Η ερμηνεία αυτού του ονείρου ποικίλ­λει, ανάλογα με τα άνθη από τα οποία είναι κα­τασκευασμένο το στεφάνι. Έτσι, αν μεν είναι από διάφορα άνθη, θα ακούσετε πολλά παλιά και λη­σμονημένα πράγματα τα οποία θα φέρουν στο νου σας καλή και ευτυχισμένη εποχή που έχει πε­ράσει ανεπιστρεπτί∙ αν είναι από δάφνη, τιμή και δόξα για τους ανύπαντρους, για δε τους παντρε­μένους το όνειρο σημαίνει ότι η τιμή και η δόξα θα μεταβιβαστούν στα παιδιά τους∙ αν είναι από ρόδα, θα ακούσετε επαίνους και κολακευτικά λό­για, αν είστε άντρας∙ αν πρόκειται για γυναίκα, θα λάβει ευχάριστη επιστολή από τον άνθρωπο που αγαπάει.

Στεφάνι από βιολέτες είναι σημάδι ότι θα σας συμβεί κάτι για το οποίο πρέπει να συ­γκεντρώσετε ολόκληρη την προσοχή και την υπο­μονή σας, αν θέλετε όχι μόνο να διαφύγετε σπου­δαίο κίνδυνο, αλλά και να ωφεληθείτε. Αν δείτε σε όνειρο στεφάνι από σταφύλια, είναι σημάδι δη­μοτικότητας μεγάλης και χαρακτήρα εύθυμου και ζωηρού, για τις γυναίκες όμως προμήνυμα σπου­δαίου παραπτώματος για το οποίο θα υποφέρουν ηθικά σε όλη τους τη ζωή. Στεφάνι από ελιά για τους ανύπαντρους είναι απόδειξη ότι θα πάρουν γλυκιά και ήσυχη σύζυγο, με την οποία θα ζήσουν με ειρήνη και ευτυχία σε όλη τους τη ζωή. Στε­φάνι από αγκάθια σημαίνει λυσσαλέα καταδίωξη από τους εχθρούς αυτού που το βλέπει, προπαντός από κάποια γυναίκα της οποίας το τωρινό μίσος είναι το ίδιο μεγάλο, όπως και η παλιά της αγάπη. Στεφάνι χρυσό σημαίνει μεγάλη επιτυχία στις επι­χειρήσεις σας και την ανάδειξή σας σε υψηλά αξιώματα∙ αδαμάντινο στεφάνι σημαίνει καλή και θερμή φιλία και ειλικρινή αγάπη.