Είναι συμβολικό όνειρο και ερμηνεύεται βάσει των υπόλοιπων στοιχείων του. Όμορφο, γέρο και γυμνασμένο σώμα, σημαίνει έρωτα, ευτυχισμένη προσωπική και οικογενειακή ζωή. Άρρωστο, αδύναμο και καχεκτικό σώμα σημαίνει ατυχία, ταλαιπωρία και θλίψη. Στην υγεία σας το άρρωστο χτυπημένο σώμα προμηνύει πόνο κυρίως ψυχικό. Στην εργασία σας παχύ σώμα σημαίνει πλούτη αφθονία αγαθών και ευημερία. Αδυναμία στο σώμα, σημαίνει φτώχεια και ταλαιπωρία. Το όνειρο αυτό επιδέχεται πλήθος ερμη­νειών. Έτσι, αν δείτε στον ύπνο σας ότι έχετε σώμα ωραίο και φαίνεστε ψηλότερος απ’ ό,τι πραγματικά είστε, θα κερδίσετε μάλλον εύκολα υπόθεση για την οποία ούτε κόπους θα καταβά­λετε ούτε σε θυσίες θα υποβληθείτε∙

Aν κόρη δει αυτό το όνειρο, θα τη ζητήσει σε γάμο άνθρωπος απείρως καλύτερος της, ο δε γάμος θα γίνει χω­ρίς να εμφανιστεί καμία δυσκολία. Αν έγινε το σώμα σας πολύ πιο παχύ και πιο ρόδινο απ’ ό,τι ήταν, το όνειρο σημαίνει ότι οι γυναίκες θα κα­ταστήσουν σαφή την προς το άτομο σας προτίμηση τους, ταυτόχρονα όμως ίσως εμφανίζετε και κά­ποια πέραν του δέοντος κλίση προς τις ηδονές, για την οποία θα σας συμβεί κάτι κακό, ίσως δε και σοβαρή και επικίνδυνη ασθένεια∙ αν δει το όνειρο γυναίκα, σημαίνει ότι απλώς κακολογείται και δυ­σφημείται από ανθρώπους οι οποίοι ούτε καν τη γνωρίζουν.

Αν ονειρευτείτε ότι ο όγκος του σώ­ματος σας διπλασιάστηκε και φαίνεστε σαν γίγα­ντας, το όνειρο είναι κακό και προμηνύει σοβαρή νόσο από την οποία πρέπει να προφυλαχτείτε για να μην επέλθει το μοιραίο∙ αν, αντίθετα, δείτε στον ύπνο σας ότι γίνατε μικρότερος απ’ ό,τι είστε, για μεν τους άντρες το όνειρο σημαίνει υπερβολική φτώχια, για δε τις γυναίκες ότι παρ’ όλες τους τις προσπάθειες κανείς δεν τις λαμβάνει σοβαρά υπόψη, ούτε τις προσέχει, οπότε μάταια προσπα­θούν να προσελκύσουν την προσοχή των άλλων. Αν ονειρευτείτε ότι το σώμα σας έγινε αδύνατο και ξηρό, σημαίνει μεγάλες χρηματικές απώλειες για τους άντρες∙ αν όμως το όνειρο το δει γυναίκα, θα διαλυθεί ο γάμος της∙ αν είναι κόρη, θα ακού­σει πικρά λόγια, λόγια περιφρόνησης από τον ερα­στή της.

Αν ονειρεύεστε ότι το σώμα σας από αντρικό μεταβάλλεται σε γυναικείο, και είστε φτω­χός και εργατικός, θα σας βγει σε καλό∙ αν είστε πλούσιος ή κατέχετε περίοπτη και τιμητική θέση, θα τη χάσετε. Γυναίκα που θα δει στον ύπνο της ότι το σώμα της έχει μεταλλαχθεί σε αντρικό, αν είναι ανύπαντρη θα παντρευτεί, αν είναι παντρε­μένη θα χηρέψει∙ κατ’ άλλους, θα αποκτήσει ένα ωραίο αγόρι, το οποίο θα είναι προορισμένο να καταλάβει στο μέλλον σπουδαία θέση και να παί­ξει σημαντικό ρόλο στα πράγματα του τόπου του. Αν δείτε στον ύπνο σας το σώμα σας μελανό, είτε από το κρύο είτε εξαιτίας πληγών, είτε για κάποιον άλλο λόγο, το όνειρο σημαίνει ότι θα απατήσετε τους δανειστές σας, ίσως δε από τη στάση σας αυτή κερδίσετε μεγάλα χρηματικά ποσά∙ αν όμως το όνειρο δει γυναίκα, θα υπάρξει θύμα βίας και κακοποίησης εκ μέρους του συζύγου της.

Αν δείτε ότι το σώμα σας είναι ερυθρό ή ωχρό περισσότερο από το συνηθισμένο, πάθος χρόνιο θα σας κατα­λάβει, από το οποίο μετά μεγάλης δυσκολίας θα απαλλαγείτε∙ αν το σώμα σας καλύπτεται από στρώμα χρυσού ή αργύρου, το όνειρο είναι καλό, σημαίνει δε ότι θα κερδίσετε πολλά χρήματα. Αν όμως δείτε στον ύπνο σας ότι έχετε σώμα σιδε­ρένιο, περιμένετε να σας συμβούν αλλεπάλληλες ατυχίες, οι οποίες θα βάλουν σε δοκιμασία τις σωματικές και ψυχικές αντοχές σας.