Αν δείτε σε όνειρο ποτήρια άδεια, ση­μαίνει ότι οι ελπίδες που τρέφατε είναι μάταιες και πρέπει να αλλάξετε πορεία και στόχο, αν θέλετε να δείτε με περισσότερο ρεαλιστικό πνεύμα τη ζωή σας∙ ποτήρια γεμάτα σημαίνουν βάσιμες ελπίδες, και πολύ θα ωφεληθείτε αν επιμείνετε. Αν σας προσφέρουν ποτήρι γεμάτο νερό, για τους παντρεμένους το όνειρο σημαίνει κάποια ξαφνική ευτυχία, κληρονομιά από μακρινό και λησμονημένο συγγενή ή γέννηση παιδιού, ή απλώς ένα σοβαρό χρηματικό ποσό που θα σας χαριστεί από πλούσιο συγγενή ή φίλο ή γνωστό∙ για τους ανύπαντρους, το όνειρο προαναγγέλλει γάμο, ο οποίος μάλιστα δε θα αργήσει και θα ενώσει εσάς με το πρόσωπο που σας συνδέει μια πολύ τρυφερή σχέση.

Αν δείτε ότι σας δίνουν ποτήρι γεμάτο με άλλο ποτό, εκτός από νερό, η χαρά την οποία αισθανθήκατε για ευτυχές οικο­γενειακό γεγονός θα αμαυρωθεί από λύπη και δυσαρέσκεια. Αν δείτε ότι κρύψατε μέσα στη γη ποτήρι γεμάτο νερό, σημαίνει ότι θα υποστείτε μεγάλη οικονομική καταστροφή, εξαιτίας δε του λόγου αυτού θα σας περιφρονήσει το σύνολο των ομοίων σας και των συναδέλφων. Αν δείτε ότι πο­τήρι γεμάτο νερό έπεσε κάτω και άδειασε, θα σας συμβεί σοβαρό οικογενειακό ατύχημα το οποίο θα σας επηρεάσει πολύ άσχημα∙ αν όμως δείτε ότι παίρνετε τα κομμάτιά του και κατορθώνετε να τα ενώσετε, θα επουλωθεί γρήγορα η πληγή με κάποιο νέο ευτυχές γεγονός το οποίο θα σας πα­ρηγορήσει.

Αν το ποτήρι στο όνειρό σας είναι από πολύτιμο γυαλί, ή κρυστάλλινο, και γενικά δείχνει να είναι πολυτελές, τότε οι υπολογισμοί σας θα βγουν αληθινοί, θα έχετε δε επιτυχία στην επιχείρηση που στηρίξατε με όλες σας τις δυνά­μεις, ενώ ο κόσμος σάς κορόιδευε. Αν κόρη ανύ­παντρη δει το όνειρο, θα πάρει για σύζυγο άν­θρωπο πολύ καλό, τον οποίο όμως όλοι στο πα­ρελθόν ειρωνεύονταν.