Ότι έχει σχέση με το νερό είναι καλό σημάδι. Αν δείτε ήσυχο ποτάμι με καθαρά νερά, να περιμένετε κάθε ευτυχία. Προσέξτε πολύ όμως, αν το ποτάμι είναι άγριο ή αν έχει βρόμικα νερά. Αν κολυμπάτε από τη μια όχθη του ποταμού στην άλλη έχετε τα ψυχικά εφόδια να πετύχετε πολλά. Στην υγεία σας αν δείτε ξερό ποτάμι, θα πρέπει μα προσέξετε γιατί κινδυνεύετε.  Στην εργασία σας αν δείτε ότι στέκεστε μπροστά από ένα ποτάμι, θα αντιμετωπίσετε μια κατάσταση που θα χρειαστεί πολλή σκέψη για να λυθεί. Αν δείτε στον ύπνο σας ποταμό γα­λήνιο και καθαρό, με γαλαζοπράσινο χρώμα, πλοιάρια δε να επιπλέουν στο νερό χωρίς να τα­ξιδεύουν, το έργο σας θα στεφθεί από επιτυχία, βοήθεια δε ανέλπιστη θα σας έρθει από πρόσωπο που δεν περιμένατε.

Αν το ποτάμι είναι βαθύ και πλατύ και απέραντο, θα παρουσιαστεί καθυστέ­ρηση στη διαλεύκανση ζητημάτων που σας απα­σχολούν το όνειρο αυτό μπορεί να σημαίνει και ανέλπιστη βελτίωση των οικονομικών σας. Αν, όμως, δείτε τον ποταμό ορμητικό και θολό, περι­μένετε ότι θα αποτύχουν οι προσπάθειες σας σε κάθε επίπεδο, θα υποστείτε δε μεγάλες οικονο­μικές στενοχώριες και λύπες, και γενικά θα σας έρθουν τα πράγματα πολύ διαφορετικά απ’ ό,τι τα περιμένατε. Αν δείτε ότι περπατάτε σε ποταμό χωρίς να καταποντίζεστε, το όνειρο είναι καλό, γιατί σημαίνει ότι το ταξίδι το οποίο μελετάτε να κάνετε θα έχει καλό αποτέλεσμα, και οι επιχει­ρήσεις οι οποίες εξαρτώνται από το ταξίδι αυτό θα πάνε καλά. Για τους φυλακισμένους το όνειρο εί­ναι καλό, προαναγγέλλει δε την απελευθέρωση από τη φυλακή∙ και σε όσους βρίσκονται στις πα­ραμονές γάμου, επίσης το όνειρο είναι καλό: και σημαίνει ότι ο γάμος τους θα είναι πετυχημένος και οι δύο σύζυγοι θα έχουν μια ήσυχη και ευτυ­χισμένη ζωή. Αν δείτε ότι πέφτετε στον ποταμό χωρίς να το θέλετε, κινδυνεύετε δε να πνιγείτε, κά­ποια μικρή δυστυχία σάς απειλεί∙ αν όμως δείτε ότι πέφτετε αλλά σώζεστε μόνος σας, θα απαλ­λαγείτε από το κακό το οποίο σας απειλεί∙ αν κά­ποιος άλλος δείτε ότι σας σώζει, ο άλλος εκείνος θα γίνει πράγματι ο σωτήρας και ο προστάτης της ζωής σας. Αν δείτε ότι στον ποταμό πέφτετε μό­νος σας για να κολυμπήσετε, σε κάποια κακή πε­ρίσταση θα εμπλακείτε με δική σας ευθύνη, και καλό είναι να προσπαθήσετε να σωθείτε. Αν δια­κρίνετε στον ποταμό ψάρια, θα ακούσετε δυσά­ρεστες ειδήσεις∙

Αν ονειρευτείτε ότι καταφέρατε να δείτε τα απύθμενα, πλην όμως διαφανή βάθη του, όπου δεν υπήρχε άλλη ένδειξη ζωής, είναι ση­μάδι ότι στο μέλλον τα πράγματα δε θα είναι άσχημα για σας∙ επίσης, για τους ηλικιωμένους το όνειρο υποδηλώνει καλά και ήσυχα γηρατειά. Γυναίκα που βλέπει στον ύπνο της ότι ψαρεύει σε ποταμό ας περιμένει να της γίνουν προτάσεις γάμου∙ αν δει τον εαυτό της να βαδίζει στο νερό χωρίς να βυθίζεται, πρέπει να διορθώσει τη δια­γωγή της∙ αν κάποιος είναι ασθενής και δει στο όνειρο του ποταμό ταραγμένο και θολό, θα αρ­γήσει να ανακτήσει την υγεία του∙ ακόμη, το όνειρο αυτό μπορεί να σημαίνει οικογενειακές πα­ρεξηγήσεις και δικαστικές περιπλοκές, η έκβαση των οποίων δε θα είναι καθόλου καλή. Αν δείτε ότι πίνετε νερό ενώ κολυμπάτε, θα ασθενήσετε με πόνους στο στομάχι ή στην κοιλιά. Αν στον ύπνο σας ζητάτε νερό ποταμού για να λουστείτε, ή αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε μέσα από ποτάμι, αν εί­στε ανύπαντρος, πικρή λύπη σάς κατατρώει την καρδιά∙ αν είστε παντρεμένος, καινούριος έρω­τας έχει κλέψει την καρδιά σας, είναι δε ένα θέμα το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσετε με σύνεση.

Αν δείτε ότι περνάτε ποταμό με βάρκα, κληρονομιά ή ανέλπιστο κέρδος από λαχείο θα πάρετε∙ αν, όμως, δείτε να τον περνάτε με σχεδία ή με ξύλο, η ελπίδα σας ότι θα έχετε κέρδος και πρόοδο στις επιχειρήσεις σας θα ναυαγήσει. Αν δείτε ότι εί­στε κατάδικος και σας ρίχνουν στον ποταμό για να πνιγείτε, το όνειρο σημαίνει ότι θα απαλλαγείτε από πολλά βάσανα και σκέψεις και θα ανατείλουν καλύτερες μέρες για σας∙ αν όμως σας ρίχνουν στον ποταμό κλεισμένο μέσα σε σάκο, θα χάσετε μια δίκη, η απόφαση δε αυτή θα σας φέρει στα έσχατα της απελπισίας, ίσως μάλιστα, από τη λύπη σας, κλονιστεί και η υγεία σας∙ για όσους έχουν δίκη που εκκρεμεί, το όνειρο σημαίνει ότι θα τη χάσουν, επομένως ματαιοπονούν.