Είναι όνειρο με πολλές διαφορετικές ερμηνείες. Αν δείτε ότι κοιτάτε τα πόδια σας, θα επιτρέψετε σε κάποιον άλλο να σας ξεπεράσει, χωρίς να το αξίζει πραγματικά. Το αντίθετο όμως θα συμβεί να κοιτάτε τα πόδια κάποιου άλλου, αν δείτε πληγωμένα πόδια ή αν δείτε πως από κάποιον λείπει ένα πόδι, να περιμένετε στεναχώριες. Αν όμως πλένετε τα πόδια σας σύντομα θα απαλλαγείτε από όλα σας τα προβλήματα. Το ίδιο να περιμένετε και αν τα πόδια σας είναι όμορφα. Αν θαυμάζετε πόδια γυναίκας να ξέρετε ότι είστε πολύ επιπόλαιοι και αυτό θα σας στοιχίσει.

Αν έχετε ασυνήθιστα πολλές τρίχες στα πόδια σας να είστε σίγουροι ότι πως έχετε τις δυνατότητες να πετύχετε πολλά. Αν έχετε πληγωμένα πόδια να προσέχετε πολύ την υγεία σας. Στην εργασία σας αν δείτε ότι έχετε άσχημα πόδια ή ότι αδυνατείτε να χρησιμοποιήσετε τα πόδια σας, να περιμένετε αρκετές δυσκολίες στη δουλειά σας. Το ίδιο σημαίνει αν δείτε ότι είστε ξυπόλητοι. Το όνειρο αυτό έχει πολλές ερμηνείες οι οποίες διαφέρουν από ονειροκρίτη σε ονειροκρίτη. Αν, λοιπόν, δείτε σε όνειρο ότι έχετε πό­δια υγιή, χαρά μεγάλη θα αισθανθείτε για κάποιο θέμα που αφορά στην οικογένειά σας· αν είναι και καθαρά και τα νιώθετε ελαφρά, θα έχετε δείγματα αγάπης και φιλίας που θα σας συγκινήσουν, ακρι­βώς γιατί προέρχονται από πρόσωπο που δεν πι­στεύατε ότι ήταν φιλικά διακείμενο απέναντι σας.

Αν δείτε πως πάσχουν τα πόδια σας, θα συνα­ντήσετε μεγάλα εμπόδια στην εργασία που έχετε αναλάβει να φέρετε σε πέρας· αν δείτε ότι σας τα κόβουν, λύπες μεγάλες θα δοκιμάσετε για αλ­λεπάλληλες ζημιές που σας έχουν τύχει∙ στραβά πόδια αν δείτε πως έχετε, το όνειρο σημαίνει ότι θα βρείτε πολύ μεγάλη ανακούφιση από τα βάσανα που ταλαιπωρούν τη σκέψη σας και την ψυχή σας· το όνειρο αυτό έχει εφαρμογή κυρίως στις γυ­ναίκες. Αν παρατηρείτε ότι τα πόδια σας είναι λερωμένα, δε φροντίζετε όμως να τα καθαρίσετε, είναι σημάδι ότι απειλείστε εσείς ή κάποιο μέλος της οικογένειάς σας από επίμονη ασθένεια, αυτή δε η επιμονή θα σας βάλει σε μεγάλη ανησυχία. Αν δείτε ότι, ενώ τα πόδια σας είναι λερωμένα, φροντίζετε να τα καθαρίσετε πλένοντας τα σε πηγή ή ποτάμι, το όνειρο είναι καλό, και σημαίνει ευ­ημερία και ευτυχία στο σπίτι σας, προπάντων δε αφθονία αγαθών, ιδίως αν αυτός που το βλέπει είναι ώριμος οικογενειάρχης και έχει παιδιά πα­ντρεμένα.

Αν δείτε ότι κάνετε ζεστό ποδόλουτρο μέσα στο δωμάτιο σας, σημαίνει ότι παίρνετε για τον εαυτό σας γελοίες προφυλάξεις, για τις οποίες ο κόσμος γελά και σας περιπαίζει∙ η εξήγηση αυτή του ονείρου αφορά κυρίως γυναίκα, παντρεμένη ή ανύπαντρη. Αν δείτε ότι πλένετε τα πόδια άντρα, σημαίνει ότι κάποιος εχθρός σας θα επιδιώξει τη φιλία σας και θα ζητήσει την υποστήριξή σας, κι εσείς θα ανταποκριθείτε∙ αν δείτε ότι πλένετε τα πόδια γυναίκας, θα κυριευτείτε από ακατανίκητο πάθος γι’ αυτή, αυτό δε το πάθος σας θα γίνει αφορμή να καταστραφείτε.

Αν δείτε ότι κάποιος άντρας πλένει τα δικά σας πόδια, θα απολαύσετε την τιμή και την υπόληψη της κοινωνίας∙ αν όμως γυναίκα είναι το πρόσωπο που πλένει τα πόδια σας, θα εκδηλωθεί έρωτας δυνατός από μέρους της, χωρίς όμως εσείς να ανταποκρίνεστε∙ αντι­θέτως, θα επιδεικνύετε μια παγερή αδιαφορία. Αν δείτε ότι αλείφουν με αρώματα και μύρα τα πό­δια σας, σημαίνει ότι θα ανέλθετε σε ανώτατα αξιώματα, θα απολαύσετε μεγάλες τιμές και δόξα, και όλοι θα σας εκτιμούν για το ήθος σας και την ορθή σας κρίση.