Αν δείτε σε όνειρο ότι οι πνεύμο­νες σας είναι έξω από το στήθος σας, σημαίνει ότι εύκολα ανοίγετε την καρδιά σας στους άλ­λους, γι’ αυτό και πολλοί εκμεταλλεύονται αυτή την αθωότητα σας. Αν πρόκειται για νεαρή κοπέλα που φέρεται με απρονοησία και η συμπεριφορά της χαρακτηρίζεται από επιπολαιότητα, θα γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης κάποιας φίλης στην οποία εκμυστηρεύτηκε ό,τι έκρυβε στην καρδιά της.

Αν δείτε ότι χαίρεστε για την καλή κατάσταση των πνευμόνων σας, το όνειρο σημαίνει υγεία, μακροβιότητα και επιτυχία στα σχέδια σας και την εργασία σας, για τις γυναίκες δε σημαίνει ότι θα απολαύσουν την εκτίμηση του κόσμου και θα χαί­ρουν κοινωνικής αναγνώρισης. Αν δείτε ότι πα­ραπονιέστε πως οι πνεύμονες σας έχουν υποστεί κάποια βλάβη, ότι πονούν ή ότι σας τους αφαί­ρεσαν, το όνειρο αυτό σημαίνει ότι όλες σας οι ελπίδες θα ναυαγήσουν και αποτυχία οικτρή ανα­μένεται για τα σχέδια σας∙ κάποτε το όνειρο αυτό σημαίνει και θάνατο στενού συγγενή, ακόμη και ηθικό σφάλμα από εκείνα που γενικά δε λησμο­νούνται εύκολα∙ το όνειρο σημαίνει και προσβολή της οικογενειακής τιμής.

Αν δείτε στον ύπνο σας ότι τρώτε πνεύμονα ανθρώπου, σημαίνει ότι βλά­ψατε κοντινό συγγενή σας, κι αυτή η αμαρτία δε θα σας αφήσει να προκόψετε και να χαρείτε∙ αν όμως τρώτε πνεύμονα ζώου, κληρονομιά που για πολύ καιρό περιμένατε θα λάβετε επιτέλους, και μάλιστα θα είναι πολύ περισσότερο σημαντική απ’ όσο εσείς ελπίζατε.