Αν δείτε το πλοίο να ταξιδεύει χωρίς να είστε μέσα, θα ακούσετε ειδήσεις που δε σας ενδιαφέρουν αν είστε μέσα, και το καράβι αρμενίζει με ευνοϊκό καιρό, το όνειρο σημαίνει κέρδη και επιτυχίες, για τους ανύπαντρους δε ευτυχισμένους έρωτες∙ αν όμως ταξιδεύει με καιρό άσχημο, θα έχετε ενοχλήσεις και ζημιές. Αν δείτε πλοίο τραβηγμένο στην ξηρά, σας απειλεί ασθένεια σοβαρή∙ η ίδια ερμηνεία δίνεται και αν δείτε ότι είστε μέσα σε πλοίο και βρέχεστε από θάλασσα.

Αν είστε σε ιστιοφόρο και εσείς ανοίγετε τα πανιά, έχετε σοβαρές ελπίδες και μεγάλη πιθανότητα επιτυχίας στις επιχειρήσεις σας. Αν δείτε ότι πλοίο κινδυνεύει να ναυαγήσει, και δεν μπορείτε να το σώσετε, κάποιος συγγενής σας θα κινδυνέψει, εσείς όμως, επειδή βρίσκεστε μακριά, δε θα μπορείτε να τον βοηθήσετε. Αν δείτε ότι βρίσκεστε σε ναύσταθμο όπου κατασκευάζεται πλοίο, σχεδιάζετε ταξίδι το οποίο όμως θα αναβληθεί επ’ αόριστον.

Αν δείτε όνειρο με δύο πλοία να συγκρούονται, τα συμφέροντα σας θα πολεμηθούν πολύ από κάποιο συνάδελφό σας∙ αν πρόκειται για κόρη που ονειρεύεται, το όνειρο σημαίνει ότι θα της πάρει το μνηστήρα άλλη, περισσότερο επιτήδεια. Γενικά, το πλοίο σε όνειρο σημαίνει αστάθεια, αβεβαιότητα, μάταιες ελπίδες για τους εμπόρους, ζημιές για τους φτωχούς, απώλειες σημαντικές για τους πλούσιους∙ για τους ασθενείς όμως και κατάδικους, ελπίδα και περιστάσεις ευνοϊκές∙ για τις ανύπαντρες γυναίκες σημαίνει φιλονικίες και στενοχώριες.