Ό,τι έχει σχέση με το νερό ποτέ δεν είναι κακό. Αν δείτε ότι τραβάτε νερό από πηγάδι, σύντομα θα αποχτήσετε αυτά που ποθείτε. Αν όμως πέφτετε μέσα στο πηγάδι, να ξέρετε πως θα έρθετε αντιμέτωποι με προβλήματα και στενοχώριες. Αντίθετα, αν βγαίνετε μέσα από πηγάδι, θα περάσετε πολύ όμορφες στιγμές με τα πρόσωπα που αγαπάτε. Στην υγεία σας αν δείτε ότι προσπαθείτε να κατεβείτε σε πηγάδι, θα πρέπει να προσέχετε πιο πολύ την υγεία σας. στην εργασία σας αν δείτε άδειο πηγάδι, να περιμένετε οικονομικές δυσκολίες.

Αν δείτε βαθύ πηγάδι, να προσέχετε περισσότερο τις κινήσεις σας και να μην παίρνετε τόσο εύκολα αποφάσεις. Αν στο όνειρο δείτε από μακριά πηγάδι, σημαίνει ότι σας απειλεί ένας μικρός κίνδυνος, οπότε καλό είναι να προσπαθήσετε να τον απο­φύγετε. Αν το πηγάδι στο όνειρό σας έχει πολύ και καθαρό νερό, θα κάνετε επικερδείς εμπορικές επι­χειρήσεις και θα αποκομίσετε πολλά χρήματα· στις νεαρές γυναίκες το όνειρο προαναγγέλλει προ­ξενιό. Αν το νερό του πηγαδιού είναι πάρα πολύ, και ξεχειλίζει, σημαίνει ότι κάποιο μικρό δυστύ­χημα απειλεί την οικογένειά σας.

Αν δείτε ότι από το πηγάδι βγάζετε νερό, καλή είδηση θα έχετε μέσα στην ημέρα για κάποια υπόθεσή σας σπου­δαία, την οποία θεωρούσατε χαμένη. Αν δείτε ότι πέφτετε μέσα σε πηγάδι, δυστύχημα θα σας συμ­βεί, γι’ αυτό να έχετε τεταμένη την προσοχή σας ώστε να το αποφύγετε. Αν, τέλος, υπάρχει στο σπίτι σας πηγάδι, και το δείτε χωρίς νερό, θα ακού­σετε ότι κάποιος συγγενής σας πέθανε.