Αν στον ύπνο σας δείτε κομμάτι από δέρμα λευκό και διαφανές, και στιλ­πνό σαν γυναικείο σώμα, το όνειρο σημαίνει ότι θα εισπράξετε ειλικρινή αγάπη εκ μέρους του προσώπου που σας ενδιαφέρει∙ αν το χρώμα του δέρ­ματος είναι σκοτεινό, είναι δε τραχύ στην αφή, να έχετε υπόψη σας ότι θα εκδηλωθεί αχαριστία από το αγαπημένο σας πρόσωπο, το οποίο θα φα­νεί ότι είναι ένας άνθρωπος αγνώμων και καμία από τις ευεργεσίες σας δε θα θυμηθεί. Αν το χρώμα του δέρματος δεν είναι ορισμένο, το όνειρο σημαίνει απιστία εκ μέρους του προσώπου που αγαπάτε, και μάλιστα με άτομο που δεν υπολο­γίζατε ότι είναι δυνατόν να σταθεί απέναντί σας ως αντίζηλος.

Αν δείτε ότι πάσχετε από κάποια ασθένεια, θα έχετε σκηνές ζηλοτυπίας με το αγα­πημένο σας πρόσωπο, τα προβλήματα όμως που τις προκαλούν θα ξεπεραστούν και θα γίνουν όλα μέλι γάλα. Αν στο όνειρο δείτε ότι σας αφαιρούν το δέρμα, θα μάθετε ότι σας εγκατέλειψε η ερωμένη σας, αλλά εσείς δεν πρέπει να θρηνήσετε για την απώλεια∙ καλύτερα να τη λησμονήσετε για να μη μαραθείτε άδικα, αφού δεν υπάρχει καμία ελπίδα.

Ασθενής που θα δει σε όνειρο να του αφαιρούν το δέρμα θα υποστεί οδυνηρή εγχείρηση ή θα αναγκαστεί να πάρει φάρμακο το οποίο θα θυμάται για πολύ καιρό” ηλικιωμένος που θα δει να του αφαιρείται το δέρμα θα αποχωριστεί κάποιο στενό συγγενή, ίσως και το παιδί του. Αν δείτε στον ύπνο σας ότι έχετε δέρμα ζώου, το όνειρο σημαίνει ότι θα φερθείτε άγρια σε κάποια περίσταση, έπειτα όμως θα μετανοήσετε και θα χτυπάτε το κεφάλι σας. Δέρμα ψαριού, όπως και να το δείτε, σημαί­νει προσεχές ταξίδι.