Είναι όνειρο με πολλές ερμηνείες και δηλώνει συνήθως τάσης φυγής. Αν δείτε ότι πετάτε πάνω από μέρη φωτεινά, να περιμένετε ευτυχία και χαρά. Αν όμως πετάτε σε πολύ χαμηλό ύψος, τότε σας περιμένουν πολλές στενοχώριες. Αν ονειρευτείτε ότι πετάτε πάνω από κατεστραμμένα κτίρια, θα αντιμετωπίσετε πολλά προβλήματα. Το ίδιο προμηνύει και το πέταγμα στο σκοτάδι. Αν πετάτε σε μεγάλο ύψος, πιθανό να έχετε οικογενειακές διαμάχες.

Το πέταγμα πάνω από βρόμικα νερά, προμηνύει στενοχώριες και προβλήματα. Το ίδιο σημαίνει και το πέταγμα στο διάστημα. Αν δείτε ότι ενώ πετάτε, πέφτετε και βλέπετε τη πτώση σας πριν να ξυπνήσετε, τότε ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε τρομερές δυσκολίες. Στην υγεία σας αν δείτε πετάτε μέσα στο σκοτάδι, να περιμένετε ασθένειες, το ίδιο να περιμένετε και αν πετάτε πάνω από πόλεις και σπίτια. Στην εργασία σας αν δείτε ότι πετάτε σε φωτεινό περιβάλλον και ιδίως αν βλέπετε τον ήλιο, τότε θα πετύχετε σε ότι και αν επιχειρήσετε. Αν δείτε ότι έχετε φτερά και πετάτε, ση­μαίνει ότι θα αναπτερωθούν οι ελπίδες σας για τις υποθέσεις σας, συγχρόνως θα τύχετε και με­γάλης ενθάρρυνσης να προχωρήσετε στην υλο­ποίηση κάποιου σχεδίου που έχετε στο νου σας, χωρίς να το έχετε δημοσιοποιήσει ακόμη.

Αν δείτε ότι άλλος πετάει, το όνειρο σημαίνει ότι πρέπει να τον αποφεύγετε, γιατί είναι άνθρω­πος ανόητος, ο οποίος θα σας παρασύρει σε δυ­σάρεστες ενέργειες· αν στο όνειρό σας δείτε γυ­ναίκα να πετά, καλό είναι να την αποφύγετε και αυτή, για να μη σας μπλέξει σε σχέσεις που πολύ θα σας βλάψουν. Αν δείτε ότι πετάτε κάτι που δε σας χρειάζεται, περιττή φροντίδα θα βγάλετε από πάνω σας· αν όμως πετάτε κάτι χρήσιμο, το όνειρο είναι καλό και σημαίνει ότι μια μεγάλη ανάγκη σας, για την οποία συνεχώς και αδια­λείπτως παραπονιόσασταν, θα ικανοποιηθεί. Αν δείτε ότι πετάτε φλούδια καρπών, υποστρώματα, κουρέλια ή κάτι παρόμοιο, σημαίνει ότι κάποια σοβαρή υπόθεσή σας, την οποία θεωρούσατε χα­μένη, θα έχει αίσιο τέλος.