Γενικά δεν είναι καλό όνειρο. Αν απλώς δείτε παρθένο άτομο, θα έχετε αρκετή επιτυχία σε ότι θελήσετε. Αν όμως είστε παρθένος και δείτε ότι στον ύπνο σας δε ισχύει κάτι τέτοιο, τότε θα πρέπει να προσέξετε τη συμπεριφορά σας για να μη σας παρεξηγήσουν. Αν είστε παντρεμένη γυναίκα και δείτε ότι είστε παρθένος, θα νιώσετε πολλές απογοητεύσεις. Οι άντρες που ξαπλώνουν με παρθένους, θα έχουν τρομερές αποτυχίες. Αν σχετίζεστε με παρθένους, να προσέχετε πολύ. Προμηνύετε ατύχημα. Στην εργασία σας αν είστε άντρας και έχετε σχέσεις με παρθένο στο όνειρο, να περιμένετε μεγάλες αποτυχίες. Αν δείτε στον ύπνο σας νεαρή κόρη, η οποία μάλιστα τυχαίνει να είναι μελαχρινή, θα δοκιμάσετε ευχαρίστηση και ηδονή για κάτι ευχάριστο, το οποίο ανέλπιστα θα μάθετε. Αν δείτε παρθένο ξανθή, καλή είδηση θα ακούσετε για γυναίκα η οποία άλλοτε απασχόλησε την ύπαρξη σας.

Αν η κόρη που θα δείτε στον ύπνο σας είναι ωραία και εύσωμη παρθένος, το όνειρο σημαίνει ότι θα δοκιμάσετε λύπη και απογοή­τευση· αν όμως δείτε ότι την οδηγείτε κρατώντας της το χέρι, χαρά και αγαλλίαση θα δοκιμάσετε. Αν δείτε να την τραβάτε με τη βία, το όνειρο αυτό σημαίνει ότι θα φυλακιστείτε∙ αν στο όνειρό σας δείτε ότι σας χαρίζει κάτι, σημαίνει ευτυχία∙ αν σας πλέκει στεφάνι και το θέτετε στο κεφάλι σας, το όνειρο σημαίνει για σας ότι θα απολαύσετε τι­μές και αξιώματα. Αν δείτε ότι η κόρη φυτεύει ανθό, θα αποδειχθεί ότι ο έρωτας της προς εσάς παραμένει σταθερός· αν σας δίνει κλαδί χωρίς άνθη, ελπίδες και επιτυχίες ερωτικές θα έχετε∙ αν σας προσφέρει άνθος, και μάλιστα κόκκινο, θα λάβετε καλές ειδήσεις∙ αν δείτε να σας προ­σφέρει λεμόνια ή άλλον ξινό ή πικρό καρπό, πολ­λές λύπες και δυστυχίες θα δοκιμάσετε εξαιτίας της∙ αν σας προσφέρει μήλο, σημαίνει ότι θα δε­χτεί τις προτάσεις σας και θα σας χαρίσει την αγάπη της∙ αν σας δίνει ρόδο, θα λάβετε καλές γι’ αυτή συστάσεις. Αν δείτε ότι φιλάτε παρθένο με φίλημα αδελφικό, το όνειρο είναι καλό, δυσά­ρεστο όμως αν τη φιλάτε με πρόθεση ερωτική.

Αν δείτε ότι παρθένος σάς φιλά, το όνειρο είναι καλό, σημαίνει δε κέρδη και ευτυχία∙ αν τη δείτε γυ­μνή, καλή έκβαση θα λάβουν οι υποθέσεις σας. Αν δείτε ότι παρθένος κόρη περιποιείται την κόμη σας ή σας καλλωπίζει, θα απαλλαγείτε από φροντί­δες και βάσανα. Αν ζητάτε παρθένο σε γάμο και σας την αρνούνται, θα αποτύχετε σε κάτι που στο­χεύετε και θα λυπηθείτε πολύ. Αν παρθένος κλαίει μπροστά σας, εσείς μάλιστα βρέχεστε από τα δά­κρυα της, το όνειρο σημαίνει ότι η νέα αυτή πολλή αγάπη αισθάνεται για σας, ενώ τα δικά σας αι­σθήματα δεν είναι και τόσο ειλικρινή. Αν δείτε ότι κοιμάστε και σας σκεπάζει παρθένος γνωστή σας, θα τη ζητήσετε σε γάμο, κατά πάσα δε πι­θανότητα ο γάμος θα γίνει. Αν δείτε σε όνειρο ότι παρθένος καθαρίζει ή ξεσκονίζει τα ενδύματα σας, θα τρομάξετε εξαιτίας της, και εκείνη θα λυ­πηθεί γι’ αυτό. Αν εσείς καθαρίζετε τα ενδύματα της, θα διαλυθεί εξαιτίας σας συνοικέσιο το οποίο θα την κατέστρεφε. Αν δείτε ότι τακτοποιεί το κρε­βάτι σας ή περιποιείται το δωμάτιο σας, το όνειρο σημαίνει ότι θα σας κάνει πρόταση γάμου∙ αν σας προσφέρει νερό ή γλύκισμα, μεγάλες επιτυχίες θα έχετε στις υποθέσεις σας, ιδίως τις ερωτικές. Αν στο όνειρο δείτε ότι απάγετε παρθένο, θα σας καταδιώξουν οι εχθροί σας, ιδίως για τα χρέη σας.

Αν δείτε ότι σκοτώνετε παρθένο, θα διατρέ­ξετε σπουδαίο κίνδυνο εξαιτίας της ανοησίας σας και θα επιφέρετε την καταστροφή άλλου προσώ­που αθώου. Όνειρο με παρθένο ντυμένη με αντρικά ενδύματα σημαίνει οικογενειακά βάσανα· παρθένος που πολεμάει ή συμπλέκεται με άντρα αποτελεί σημάδι ότι η σύζυγός σας θα σας επι­βληθεί και θα σας μεταχειρίζεται όπως θέλει. Παρ­θένος που τελεί τα μυστήρια και άλλες ιερές τε­λετές αποτελεί σημάδι ότι κάποιο κακό θα πα­ρουσιαστεί στην πόλη και θα την πλήξει ολόκληρη.