Γενικά είναι καλό όνειρο. Αν δείτε παντόφλες να ξέρετε πως θα έχετε ευτυχισμένες μέρες με την οικογένεια σας. Προσέξτε όμως, αν δείτε τις παντόφλες σκισμένες ή ξεθωριασμένες, γιατί τότε προμηνύονται προβλήματα. Το όνειρο είναι άσχημο για την υγεία σας μόνο αν δείτε παντόφλες κατεστραμμένες. Στην εργασία σας οι καινούργιες παντόφλες προμηνύονται κέρδη και μεγάλες επιτυχίες.

Αν στον ύπνο σας δείτε παντόφλες κεντητές και με επιμέλεια καμωμένες, το όνειρο σημαίνει αγάπη προς το πρόσωπό σας εκ μέρους της γυναίκας που σας έχει αιχμαλωτίσει. Αν γυ­ναίκα δει ότι κεντάει παντόφλες, το όνειρο ση­μαίνει ότι άδικα προσπαθεί να καταπνίξει το αί­σθημα το οποίο γεννήθηκε και ριζοβόλησε στην καρδιά της, διότι αυτά τα αισθήματα δε λησμο­νιούνται. Παντόφλες απλές, χωρίς κέντημα, για μεν τους άντρες σημαίνει τέλεια εγκατάλειψη εκ μέρους της γυναίκας για την οποία θυσιάστηκαν, για δε τις γυναίκες ότι δε βρίσκεται πλέον τίποτε στην καρδιά εκείνου ο οποίος ξετρελαινόταν γι’ αυτές. Γριά γυναίκα η οποία θα ονειρευτεί ότι κεντάει παντόφλες ας προσέξει την κόρη ή την εγγονή της, η οποία, αντί να κεντά, κοιτάζει πολύ κάποιο νόστιμο νέο.

Αν ονειρευτείτε ότι δεν μπο­ρείτε να περπατήσετε με παπούτσια και αναγκά­ζεστε να φοράτε παντόφλες, το όνειρο είναι καλό και σημαίνει ότι οι κόποι που καταβάλατε κατά τη νεανική σας ηλικία θα ανταμειφθούν και θα ζήσετε ζωή άνετη κατά τα τελευταία χρόνια της ζωής σας. Αν δείτε ότι περπατάτε κρατώντας τις παντόφλες στα χέρια σας, το όνειρο είναι καλό και σημαίνει ότι οι φίλοι σας είναι πρόθυμοι να σας βοηθήσουν προκειμένου να ξεπεράσετε οποιοδή­ποτε πρόβλημα σας παρουσιαστεί.