Μεντιουμ Αρης

Όνειρο Μαλλιά

Είναι όνειρο με πολλές και διαφορετικές ερμηνείες. Αν βλέπετε τα μαλλιά σας όμορφα και  καλοχτενισμένα, ακόμα και αν είναι κοτσίδες θα έχετε πολλές και καλές στιγμές  ευτυχίας και έρωτα. Το ίδιο σημαίνουν και τα ξανθά μαλλιά. Αν δείτε πυκνά και μαύρα μαλλιά, να είστε σίγουροι πως το αγαπημένο σας πρόσωπο σας αγαπάει πολύ. Το ίδιο συμβαίνει αν δείτε καστανά μαλλιά. Αν όμως, δείτε γνωστό σας να έχει μαύρα μαλλιά, προσέξτε. Μπορεί να σας εκμεταλλεύεται. Αν είστε γυναίκα και δείτε ότι τα μαλλιά σας γίνονται μαύρα, προσοχή στις επιλογές σας. Τα κόκκινα μαλλιά σημαίνουν ζήλιες και φιλονικίες. Τα λυμένα μαλλιά, δείχνουν ψυχική γαλήνη και καλοσύνη. Αν δείτε κοντά και αραιά μαλλιά ή κοντά και πολύ κατσαρά μαλλιά, να περιμένετε στενοχώριες και αποτυχίες όχι όμως πολύ σοβαρές. Αν ονειρευτείτε ότι σας κόβουν τα μαλλιά, να περιμένετε ευχάριστες εξελίξεις. Αν όμως εσείς κόβετε τα μαλλιά κάποιου άλλου, προσέξτε τη συμπεριφορά σας απέναντι σε άτομα που δε γνωρίζετε καλά. Αν χτενίζεστε, γρήγορα θα βρείτε λύση σε κάποιο πρόβλημα σας.

Αν δείτε μαλλιά σε κοτσίδες  θα χρειαστεί να εξηγήσετε κάποια πράξη σας ή και να σας εξηγήσουν κάποιοι άλλοι τις πράξεις τους. Τα ξυρισμένα μαλλιά, σημαίνει ηθική ταπείνωση και στεναχώρια. Αν είστε γυναίκα και βρείτε μια άσπρη τρίχα στα μαλλιά σας, θα βρεθείτε αντιμέτωπη  με ένα μεγάλο δίλημμα. Τα λευκά μαλλιά γενικά, σημαίνουν στεναχώρια, ενώ  αν δείτε τα μαλλιά κάποιου γνωστού σας να μετατρέπονται ξαφνικά σε λευκά, να τον προειδοποιήσετε γιατί σύντομα θα τον βρει μια τεράστια συμφορά. Στην υγεία σας αν δείτε πως ένα μέρος των μαλλιών σας γίνεται γκρίζο και πέφτει, σημαίνει ασθένεια. Αν όμως δείτε πως όλα τα μαλλιά σας είναι γκρίζα, τότε να περιμένετε πως κάποιος κοντινός σας άνθρωπος θα αρρωστήσει. Αν δείτε τα μαλλιά του αγαπημένου σας προσώπου να γίνονται ξαφνικά λευκά, να τον προειδοποιήσετε για ατύχημα. Στην εργασία σας αν τα μαλλιά σας είναι όμορφα και περιποιημένα, θα έχετε κέρδη και επιτυχίες. Αν όμως είναι γκρίζα, αραιά ή ξυρισμένα θα έχετε χρηματικές απώλειες. Για αυτό προσοχή στις κινήσεις σας. Αν δείτε πως φοράτε περούκα, να περιμένετε επιτυχίες και κέρδη. Αν ονειρευτείτε ότι έχετε μαλλιά κοντά και αραιά, αν μεν είστε άντρας, το όνειρο ση­μαίνει ότι δείχνετε μεγάλη αδιαφορία στην ερ­γασία σας και σας χαρακτηρίζει οκνηρία, γι’ αυτό και θα αποτύχετε σε όλα, συγχρόνως δε θα πέσετε θύμα επιτήδειας και αισχρής γυναίκας∙ αν είστε γυναίκα, έχετε μ’ αυτό το όνειρο ένα σημάδι ότι θα ζήσετε πολλά χρόνια, και η ζωή σας θα είναι γαλήνια και ήρεμη. Αν στο όνειρο τα μαλλιά σας είναι κοντά και πυκνά, είναι σημάδι ότι ο χαρα­κτήρας σας, ο οποίος είναι αυθάδης και σκλη­ρός, θα γίνει αιτία και χρήματα να χάσετε και να πάθετε ένα πάθημα που θα θυμάστε σε όλη τη ζωή σας.

Αν δείτε ότι άσπρισαν τα μαλλιά σας και φαίνεστε γέρος, θα ρισκάρετε σπουδαίο χρη­ματικό ποσό χωρίς λόγο∙ αν βλέπει ένα τέτοιο όνειρο γυναίκα, θα υποστεί σοβαρό ψυχικό κλο­νισμό, που πραγματικά θα γίνει η αιτία να ασπρί­σουν τα μαλλιά της. Αν τα μαλλιά σας είναι κο­ντά και σγουρά, για μεν τους άντρες προμηνύο­νται οικονομικές δυσχέρειες, για δε τις γυναίκες στενοχώριες και λύπες∙ αν είναι ξανθά, προμη­νύονται έριδες μεταξύ συζύγων, ζηλοτυπίες μεταξύ ερωτευμένων και φιλονικίες μεταξύ των αδελφών. Αν δείτε στον ύπνο σας ότι τα μαλλιά σας όλα έπεσαν, για μεν τους άντρες σημαίνει ότι θα έχουν μια δυσάρεστη ανάμνηση, για δε τις γυναίκες είναι προάγγελος φτώχιας και φρικτών στερήσεων. Αν δείτε όνειρο στο οποίο τα μαλ­λιά σας είναι αχτένιστα, σημαίνει πένθος για κά­ποιο συγγενή σας μακρινό ή αγαπητό φίλο. Αν δείτε ότι είναι ωραία και περιποιημένα, έχετε ένα σημάδι ότι άνθρωποι αξιόλογοι σας συμπαθούν και με τη βοήθεια τους θα απαλλαγείτε από πολ­λές δυσάρεστες καταστάσεις. Μαλλιά λυμένα στους ώμους κοπέλας σημαίνουν αθωότητα και αγνότητα αυτού που το βλέπει∙ κάποιες φορές αυτή η εκδοχή μπορεί να σημαίνει ότι αυτός που βλέπει το όνειρο, εξαιτίας αυτής της αθωότητας, ίσως συρθεί στα δικαστήρια και δυσφημιστεί άδικα από τον κόσμο.

Αν δείτε ότι τραβάτε τα μαλλιά σας για να τα ξεριζώσετε, όλες σας οι προ­σπάθειες να αποκατασταθείτε θα ναυαγήσουν και θα μείνετε στην κατάσταση που ήδη βρισκόσα­στε. Αν δείτε ότι σας σέρνουν από τα μαλλιά ή ότι σας ξυρίζουν, το όνειρο προμηνύει συμφορές, προπαντός απώλεια δίκης στο δικαστήριο∙ αν, όμως, δείτε ότι εσείς ο ίδιος ξυρίζετε τα μαλλιά σας, το όνειρο είναι καλό και σημαίνει ότι θα εκλείψουν οι λόγοι που σας κάνουν να αγωνιάτε, έτσι δε θα ησυχάσετε επιτέλους. Αν γυναίκα δει στον ύπνο της να ξεριζώνει τα μαλλιά της κάποιο πένθος θα αντιμετωπίσει∙ ίσως διατρέξει και η ίδια κίνδυνο της ζωής της. Αν δείτε ότι έπεσαν τα μπρο­στινά μαλλιά της κόμης σας θα σας λοιδορήσουν για κάτι, θα γελάσει δε μαζί σας ο κόσμος∙ αν δείτε πως έχουν πέσει τα πίσω, θα γεράσετε πριν την ώρα σας από τη φτώχια και τις στερήσεις.