Είναι όνειρο που ερμηνεύεται ανάλογα με τα υπόλοιπα στοιχεία του. Αν δείτε μια λίμνη όμορφη, ήρεμη και καθαρή, να περιμένετε μέρες όμορφες, ευτυχισμένες και γαλήνιες. Αν μάλιστα δείτε ότι καθρεπτίζεστε στα νερά μιας τέτοιας λίμνης, να είστε έτοιμοι για ένα εκπληκτικό γεγονός, όπως είναι ο έρωτας. Το ίδιο θα συμβεί, αν δείτε να καθρεπτίζονται μέσα στη λίμνη φυτά ή ζώα. Τα θολά ή βρόμικα νερά, που μπορεί να περιέχουν μέχρι και σκουπίδια και το άσχημο τοπίο γύρω από τη λίμνη, σημαίνουν αποτυχία και θλίψη. Ακόμα και απιστία. Αν ονειρευτείτε ότι κάνετε  βαρκάδα και είναι όλα ήμερα και όμορφα, θα ευτυχήσετε. Αν όμως, ξεσπάσει καταιγίδα ή δείτε τη λίμνη βρόμικη, τότε να περιμένετε εμπόδια που θα ξεπεραστούν μόνο αν τελικά βγείτε στην ακτή ασφαλές. Στην υγεία σας να προσέξετε μόνο αν δείτε ότι κάνετε βαρκάδα και ξαφνικά γίνετε κάτι κακό όπως είναι το ξέσπασμα μιας θύελλας.

Στην εργασία σας αν δείτε όμορφη λίμνη με ζώα γύρω της, μη φοβάστε τίποτα. Θα πετύχετε αυτό που θέλετε. Αν ονειρευτείτε λίμνη με νερά καθαρά, της οποίας μπορείτε να βλέπετε τα βάθη, έχετε δει όνειρο καλό∙ σημαίνει ότι έχετε φτιάξει μια πολύ αγαπημένη οικογένεια, απολαμβάνετε τη φι­λία, δείχνετε δε αγάπη προς όλους. Αν, αντίθετα, τα νερά της λίμνης είναι θολά και μαύρα, σημαί­νει ότι θα πέσετε θύμα μιας μεγάλης απάτης, και από την περιπέτεια αυτή θα βγείτε ζημιωμένος. Αν η λίμνη στο όνειρό σας είναι μικρή και γαλήνια, αλλά όμορφη, έχετε σημάδι του έρωτα γυναίκας όμορφης, που θα σας κάνει ευτυχισμένο∙ αν το όνειρο με τη μικρή όμορφη λίμνη το δει κόρη ανύ­παντρη, ευτυχή και έντιμο έρωτα θα χαρεί. Όνειρο με λίμνη απέραντη, της οποίας το τέλος δεν μπο­ρείτε να δείτε, σημαίνει ότι η υλοποίηση των πό­θων σας και των ονείρων σας είναι πολύ μακριά ακόμη.

Αν η λίμνη είναι χωρίς νερό ή γεμάτη λά­σπες, φτώχια και μεγάλες οικονομικές στενοχώ­ριες σημαίνει. Αν δείτε ότι ταξιδεύετε με πλοίο στη λίμνη, θα λάβετε χαρούμενες και ευχάριστες ει­δήσεις. Αν κολυμπάτε στη λίμνη, το όνειρο είναι σημάδι ότι δε θα προωθηθούν τα σχέδια σας∙ ίσως και να ναυαγήσουν ολοκληρωτικά. Αν ονειρευτείτε ότι πέφτετε μέσα σε βαθιά λίμνη και δυ­σκολεύεστε να σωθείτε, να περιμένετε ότι θα προ­σβληθείτε από βαριά ασθένεια, αλλά θα σωθείτε ως εκ θαύματος. Αν υπάρχουν ψάρια μέσα στη λίμνη, θα αποκτήσετε πλούτη∙ αν στη λίμνη υπάρ­χει άνθρωπος, κυρίως νεκρός, θα χρεοκοπήσετε, ή θα πέσετε θύμα κλοπής.