Αν ονειρευτείτε ένα ψηλό ωραίο λαιμό θα ευτυχήσετε και θα ζήσετε γαλήνια και όμορφα αντίθετα αν  ο λαιμός είναι κοντός και άσχημος θα έχετε στεναχώριες αν είστε άνδρας και θαυμάζετε τον λαιμό  κάποιας γυναίκας βελτιώστε τη συμπεριφορά σας για να αποφύγετε τα προβλήματα. Αν δείτε ότι σας πονάει ο λαιμός σας κάποιοι σας επιβουλεύονται αν είστε γυναίκα και δείτε ότι έχετε χοντρό και άσχημο λαιμό αποφύγετε τυχόν φιλονικίες. Στο θέμα της υγείας σας δώστε λίγο προσοχή αν δείτε άσχημο λαιμό ενώ στα εργασιακά σας μελετήστε τις κινήσεις σας πιθανόν να χάσετε χρήματα. Αν δείτε λαιμό του ίδιου φύλλου να φυλάγεστε από τους ανταγωνιστές σας. Ο κομμένος λαιμός σημαίνει μέχρι και απόλυση αν όμως δείτε ένα πρησμένο ή ωραίο λαιμό σας περιμένουν κέρδη.

Αν βλέπετε ότι έχετε ωραίο και ζηλευτό λαιμό, να αναμένετε ότι θα δρέψετε δάφνες και θα σας γίνουν τιμητικές διακρίσεις· επιπλέον, οι ανώ­τεροί σας θα αναγνωρίσουν την αξία σας. Λαι­μός λευκός και λεπτός σημαίνει αιφνίδια πλούτη, από κληρονομιά ή από κάτι άλλο, συγχρόνως δε χαρές και απολαύσεις οικογενειακές, καλή σύζυγο και τέκνα πολλά και καλά· λαιμός αδύνατος και ασθενικός σημαίνει οικογενειακά προβλήματα και ατυχήματα, όπως λύπες και βάσανα που προέρ­χονται από τη σύζυγο κυρίως, λόγω της συμπεριφοράς της. Πρησμένος ή γεμάτος εξανθήματα λαι­μός σημαίνει πλούτη, τα οποία όμως δεν προκύ­πτουν με έντιμο τρόπο, δηλαδή όχι από την ερ­γασία, αλλά από τοκογλυφία και εκβιασμούς. Αν βλέπετε ότι σας έδεσαν από το λαιμό και σας σέρ­νουν, ή ότι σας σφίγγουν με το χέρι ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο σας στενοχωρούν πιέζοντάς σας στο λαιμό, σημαίνει ότι έχετε ισχυρούς εχθρούς, οι οποίοι θα υπερισχύσουν και θα σας στενοχωρήσουν πολύ. Αν βλέπετε ότι ο λαιμός σας είναι μαύρος και ακάθαρτος, το όνειρο θέλει να πει ότι καταγίνεστε με πράγματα ανάξια για το άτομό σας, και σύντομα θα γίνετε ο περίγελος του κόσμου∙ αλλά και μεγάλη φιληδονία σημαί­νει αυτό το όνειρο.

Αν έχετε λαιμό ζώου, ή ο λαι­μός σας είναι απλώς γεμάτος τρίχες, το όνειρό σας είναι δυσάρεστο και σημαίνει ότι η διαγωγή σας είναι προκλητική και έχει ξεπεράσει κάθε επι­τρεπτό όριο. Αν δείτε ότι κάποιος σας μαχαιρώ­νει στο λαιμό, θα υποστείτε κακό από συγγενή σας, πράγμα το οποίο θα σας κάνει επιτέλους να αγα­νακτήσετε και να αντιδράσετε. Αν δείτε ότι σας έκοψαν τον τράχηλο, αλλά παραδόξως ζείτε ακόμη, είναι φανερό ότι έχετε μεγάλες ελπίδες να φτάσετε στην υλοποίηση των σχεδίων σας και σε επιτυχή έκβαση των ενεργειών σας. Αν δείτε στο όνειρό σας ότι ληστές ή κακοποιοί σάς έκοψαν το κεφάλι, θα υποστείτε κάποια απώλεια συγγε­νούς· για τους εμπόρους, και γενικά για όσους δια­χειρίζονται ξένα χρήματα, το όνειρο σημαίνει απώλεια μεγάλου χρηματικού ποσού.