Το όνειρο αυτό εμφα­νίζεται πολύ συχνά, οι ερμηνείες του δε ποικίλ­λουν. Έτσι, αν δείτε στον ύπνο σας σκύλο ολό­λευκο, σημαίνει ότι η τύχη σας θα αλλάξει και θα ευτυχήσετε∙ αν δείτε μαύρο σκύλο, θα ακούσετε βρισιές και συκοφαντίες από τους εχθρούς σας· αν ο σκύλος που θα δείτε στον ύπνο σας είναι λυσ­σασμένος, σημαίνει εχθρό δόλιο και ακούραστο, τον οποίον μάλλον θα πρέπει να αποφύγετε, παρά να του αντισταθείτε. Κυνηγόσκυλο αν δείτε στον ύπνο σας πολλές ελπίδες θα έχετε για το μέλλον σας, συγχρόνως δε ασφαλώς θα κανονίζετε τις εργασίες σας· αν δείτε το δικό σας σκύλο, το όνειρο είναι σημάδι ότι έχετε καλούς φίλους και ισχυρούς συγγενείς διατεθειμένους να σας βοη­θήσουν, και να σας σώσουν ή να σας αναδείξουν αν όμως δείτε στον ύπνο σας το σκύλο φίλου ή γνω­στού σας, ή και ολωσδιόλου άγνωστο σκύλο, πρέ­πει να προφυλαχτείτε από τις επιβουλές ανθρώ­πων οι οποίοι ορκίστηκαν να σας καταστρέψουν.

Αν στο όνειρό σας δείτε ότι κάποιος σκύλος σάς γαβγίζει, ή σας δαγκώνει, ή ξεσχίζει τα ρούχα σας, κάτι κακό θα σας συμβεί εκ μέρους υπηρέτη σας∙ αυτή η ερμηνεία δίνεται στους άντρες· οι γυ­ναίκες, πρέπει να γνωρίζουν ότι κάποια αντίζη­λος θα τις βλάψει. Αν τύχει και ονειρευτείτε ότι παίζετε με σκύλους πολλούς, σημαίνει ότι ενδε­χομένως θα σας συμβούν μικροατυχήματα∙ αν παί­ζετε με ένα μόνο σκύλο, και μάλιστα αυτός είναι ο δικός σας, η φιλαργυρία σας θα γίνει αιτία για πολλά ακόμη κακά. Αν ονειρευτείτε σκύλο και γάτο να μαλώνουν, φιλονικίες θα έχετε με άν­θρωπο του σπιτιού σας∙ αν δείτε τα δύο αυτά ζώα μονιασμένα, σημαίνει ότι θα επανασυνδεθείτε με κάποιο φίλο σας με τον οποίο προ πολλού είχατε διακόψει κάθε σχέση.

Σκύλος που μαλώνει με άγριο θηρίο σημαίνει ότι τα έχετε βάλει με κακούς ανθρώπους και η έκβαση του αγώνα δε θα είναι προς όφελός σας. Σκύλα αν δείτε στον ύπνο σας, και μάλιστα έγκυο, πρέπει να προσέξετε τη συ­μπεριφορά σας, διότι αποτελεί κοινωνικό σκάν­δαλο. Σκύλος με πολλά κεφάλια σημαίνει ότι θα ανακατευτείτε με τη δικαιοσύνη, δε θα βγείτε όμως κερδισμένοι. Αν δείτε στον ύπνο σας ότι σκύλοι πολλοί μαλώνουν μεταξύ τους, σημαίνει ότι θα έχετε να αντιμετωπίσετε ραδιουργίες και συκοφαντίες και δίκες∙ για τις γυναίκες, λύπες και αντι­ζηλίες και δάκρυα και αναμνήσεις περασμένης ευ­τυχίας. Αν σε όνειρο δείτε ότι χαϊδεύετε σκύλους, σημαίνει ότι με την καλή σας συμπεριφορά έχετε νικήσει τους εχθρούς σας, και αυτοί υποχώρησαν μπροστά στη γλυκύτητα του χαρακτήρα σας∙ αν δείτε ότι πλένετε σκύλο, το όνειρο είναι σημάδι ότι θα αλλάξετε διαγωγή∙ αν τον σκοτώνετε, θα ακού­σετε ότι άσπονδος εχθρός σας είπε κάτι καλό για σας∙ αν τρώτε το κρέας σκύλου, το όνειρο σημαί­νει παράλειψη εκ μέρους σας καθηκόντων, πρέπει δε να βρείτε έναν τρόπο να επανέλθετε στην τάξη.

Βλέπε και Σκύλος