Οι κάλτσες στα όνειρα είναι σύμβολο κυρίως των ερωτικών και πρόσκαιρων σχέσεων. Εάν δείτε πως φοράτε τις κάλτσες σας σημαίνει πως πήρατε σοβαρές αποφάσεις για τη ζωή σας. αν δείτε πως τις βγάζετε θέλετε να απαλλαγείτε από ευθύνες και θα το πετύχετε. Εάν οι κάλτσες σας είναι λευκές σημαίνει πως έχετε καλούς φίλους. Οι μακριές κάλτσες μαρτυρούν κακές παρέες. Οι πολυτελείς κάλτσες ειδικά οι γυναικείες προμηνύουν σφοδρό έρωτα. Αν όμως δείτε πως τις χάσατε, η σχέση θα είναι παράνομη και θα παραδοθείτε, σιγουρευτείτε λοιπόν ότι αξίζει τον κόπο. Τρύπιες και σκισμένες κάλτσες σημαίνουν πως θα έχετε οικογενειακά προβλήματα από δικάσας λάθη. Η υγεία σας δε θα αντιμετωπίσει προβλήματα στο βαθμό που τη προσέχετε.

Στην εργασία σας εάν βάζετε ή βγάζετε τις κάλτσες σας, σας περιμένει επιτυχία και πολλά κέρδη τα οποία όμως λόγω της αναβλητικότητας σας θα αργήσουν να φανούν. Αν δείτε στον ύπνο σας ότι αγοράζετε κάλτσες, το όνειρο σημαίνει ότι θα δαπανήσετε χρήματα για πράγματα τα οποία είναι εντελώς πε­ριττά. Αν δείτε ότι πουλάτε κάλτσες, θα αντιμε­τωπίσετε οικογενειακές στενοχώριες. Αν ονει­ρευτείτε ότι φοράτε κάλτσες -ιδίως αν πρόκειται για άντρα-, στενοχώρια και μελαγχολία σημαί­νει, αυτές δε οι δυσκολίες θα προκύψουν από κά­ποια εμπλοκή που θα εμφανιστεί σε υπόθεση της οποίας η πορεία ήταν μέχρι πρότινος ανέφελη· αν δείτε ότι φοράτε κάλτσες κοινές, δε θα είναι ευ­χάριστα τα πράγματα για σας· αν όμως είναι ανώ­τερης ποιότητας, μεταξωτές ή όμορφα κεντημέ­νες, καλό είναι να γνωρίζετε ότι η χλιδή μέσα στην οποία ζείτε θα σας οδηγήσει σε οικονομική κα­ταστροφή.

Αν στο όνειρό σας δείτε ότι βγάζετε από τα πόδια σας τις ακριβές κάλτσες, σημαίνει ότι θα πάρετε πολλά χρήματα από κάπου, ενώ εσείς υπολογίζατε πολύ λιγότερα. Αν οι κάλτσες που φο­ράτε είναι σε ζωηρά χρώματα, κόκκινες, κίτρινες κ.λπ., θα σας γίνει κάποια ευχάριστη έκπληξη· αν είναι μαύρες, λευκές ή γκριζωπές, θα δυσαρεστη­θείτε μαθαίνοντας κάτι που δε θα σας αρέσει∙ τρύπιες και γενικά χαλασμένες κάλτσες σημαίνουν ότι θα λάβετε ψεύτικες και ανόητες υποσχέσεις.