Αν δείτε τον ήλιο να  σας ζεσταίνει απαλά να είστε σίγουροι ότι όλα θα πάνε καλά με το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει και θα έχετε ευτυχές τέλος. Αν δείτε τον ήλιο να βγαίνει μέσα από συννεφιά θα δυσκολευτείτε λίγο αλλά θα τα καταφέρετε αν βγαίνει μετά από βροχή, τα προβλήματα σας τελείωσαν πια στην υγεία σας. Εάν ο ήλιος είναι κόκκινος ή σκοτεινός κινδυνεύετε  από σοβαρό ατύχημα ενώ στα εργασιακά, σας εξασφαλίζει την επιτυχία και την επαγγελματική σας άνοδο εκτός και εάν είναι σκοτεινός που σας προειδοποιεί για επερχόμενα προβλήματα και ζημιές.

Αν ονειρευτείτε ότι ο ήλιος λάμπει από πάνω σας, σαν να είναι καλοκαίρι, με καθαρό και ανέφελο ουρανό, θα υπάρξει καλό τέλος σε όλες σας τις υποθέσεις, ιδιαίτερα στις ερωτικές∙ σύμ­φωνα με άλλους ονειροκρίτες, θα σας αποκαλυ­φθεί και κάτι που έχετε χάσει. Για τους ερωτευ­μένους, το όνειρο σημαίνει ότι θα δουν μια πα­λιά τους αγάπη την οποία νόμιζαν εντελώς χαμένη. Στους πάσχοντες το όνειρο προμηνύει αποθερα­πεία, στους κατάδικους απελευθέρωση από τη φυ­λακή. Ακόμη, μπορεί να σημαίνει και κέρδος φα­νερό και τίμιο, για δε τις νέες λαμπρό και αγαθό σύζυγο. Αν δείτε στον ύπνο σας τον ήλιο θολωμένο ή εντελώς σκοτεινό, ή και αιματοβαμμένο, τη ζωή σας θα πλήξει κάποιο απρόοπτο συμβάν, το οποίο δε θα σας προκαλέσει κάτι ανεπανόρθωτο, οι υπο­θέσεις σας όμως θα χαθούν εντελώς, και γι’ αυτό δεν υπάρχει καμιά ελπίδα. Οι πολιτικοί, οι αρχη­γοί στρατού και οι βασιλιάδες που θα δουν το όνειρο αυτό κινδυνεύουν να χάσουν τη θέση τους και την εύνοια της κοινής γνώμης. Για τις γυναίκες σημαίνει βασανισμένο οικογενειακό βίο εξαιτίας της κακής διαγωγής του συζύγου τους· για τις ανύ­παντρες νέες ναυάγιο συνοικεσίου∙ για τους ηλι­κιωμένους είναι ένα σαφές μήνυμα ότι ο θάνα­τος δεν αργεί. Παραδόξως, για τους ασθενείς το όνειρο είναι καλό αν το βλέπουν οι ίδιοι, και προ­μηνύει ότι η μελαγχολία και η απαισιοδοξία τους θα αντικατασταθούν από αισιοδοξία. Για τους κα­τάδικους σημαίνει κακή έκβαση της δίκης τους ή τέλεια αποτυχία των ενεργειών τους. Ακόμη, το όνειρο αυτό μπορεί να σημαίνει και κάποιο ξαφ­νικό πρόβλημα στην καρδιά.

Αν δείτε στον ύπνο σας ανατολή του ηλίου, το όνειρο είναι καλό και προμηνύει καλές ειδήσεις, επιστολές από παλιούς καλούς φίλους, νέα αισθήματα, επικερδείς και επι­τυχείς εργασίες, για δε τις ανύπαντρες γυναίκες προξενιό. Αν δείτε τον ήλιο να δύει, το όνειρο εί­ναι δυσάρεστο, διότι συνοδεύεται από ζημιές υλι­κές, προσβολές ηθικές, γενικά δε αποτυχία στις επιχειρήσεις σας. Αν γυναίκα έγκυος ονειρευτεί ότι ο ήλιος ανατέλλει σημαίνει ότι θα γεννήσει γιο, ο οποίος μάλιστα θα έχει λαμπρό και ένδοξο μέλλον αν τον δει να δύει, το παιδί θα είναι θηλυκό. Αν ονειρευτείτε τον ήλιο να λάμπει γύρω από το κε­φάλι σας, τιμές και δόξες θα λάβετε, γενικά θα ακούσετε επαίνους και επιδοκιμασίες για τη λα­μπρή διαγωγή σας, είτε είστε άντρας είτε γυναίκα. Αν ο ήλιος λάμπει στο σπίτι σας ολόκληρο, ση­μαίνει ευτυχία και χαρά για εσάς τον ίδιο, κέρδη, διακρίσεις και τιμές για τους συγγενείς σας, επι­πλέον γάμους και διασκεδάσεις. Αν στο όνειρό σας εσείς ανεβαίνετε στον ήλιο, ή εκείνος κατεβαίνει σε εσάς, ισχυρή και μεγάλη προστασία θα έχετε. Αν, ενώ πλησιάζετε τον ήλιο, δεν καίγεστε, τιμές θα σας αποδοθούν και θα δοξαστείτε, η ηθική δε ωφέλεια θα είναι μεγάλη.

Αν οι ακτίνες του ήλιου, διερχόμενες από το παράθυρο, πέφτουν πάνω στο κρεβάτι σας, θα αρρωστήσετε, όχι όμως σοβαρά∙ αν δείτε ότι πέφτουν στη στέγη σας, πυρκαγιά θα ξεσπάσει στο σπίτι σας, οπότε πρέπει να λάβετε τα μέτρα σας. Αν δείτε ότι ο ήλιος ανατέλλει αντί­θετα, από τη δύση δηλαδή, ή δύει στην ανατολή, με­γάλη εθνική συμφορά θα επέλθει∙ το όνειρο επι­δέχεται αυτή την ερμηνεία αν το δει πολιτικός ή στρατιωτικός. Αν δείτε ότι ο ήλιος και η σελήνη μά­χονται μεταξύ τους, αν μεν αυτός που θα το δει είναι άντρας, σημαίνει ότι θα ξεσπάσει πολύ σύ­ντομα πόλεμος, του οποίου το αποτέλεσμα μπο­ρεί να το καταλάβει από την έκβαση της μάχης στο όνειρο. Αν ονειρευτείτε ότι γίνεται έκλειψη του ηλίου, το όνειρο σημαίνει καταστροφή καθολική, κάποτε δε και θάνατο.