Αν δείτε σε όνειρο ότι ψαρεύετε ψάρια μελανά, λύπη και στενοχώρια έχετε, θα πάρετε λαχτάρα μεγάλη, γενικά θα συμβεί κάτι δυσάρεστο, το οποίο θα σας αφήσει πολύ κακές αναμνήσεις. Αν τα ψάρια του ονείρου σας είναι κόκκινα, σύντομα θα λάβετε δυσάρεστες ειδήσεις για κάποια υπόθεσή σας που εκκρεμεί. Ψάρια πράσινα σημαίνουν ελπίδες, θάρρος, τα γαλάζια προαναγγέλλουν καλή έκβαση υπόθεσης την οποία θεωρούσατε μεγάλο πρόβλημα. Για τις γυναίκες ψάρια γαλάζια σημαίνουν άνθρωπο διατιθέμενο ευμενώς προς αυτές, ενώ εκείνες τον νόμιζαν εχθρό. Ψάρια πολύχρωμα σημαίνουν ότι θα λάβετε εντελώς διαφορετικές πληροφορίες για ένα συγκεκριμένο πρόσωπο∙ ακόμη, το όνειρο σημαίνει ότι οι ασθενείς θα αναρρώσουν, ενώ αυτοί που βρίσκονται σε κίνδυνο θα σωθούν ακόμη, σημαίνει μακροζωία και άνεση στους ηλικιωμένους και βελτίωση της κατάστασης σ’ αυτούς που στενοχωριούνται για τα οικονομικά τους. Αν δείτε ότι ψαρεύει ή αγοράζετε ψάρια πρωτοφανούς μεγέθους κέρδη πολλά θα έχετε προσεχώς από υπόθεση η οποία εσείς είχατε υποτιμήσει.

Κόρη ανύπαντρη που θα δει στον ύπνο της ότι ψαρεύει μεγάλο ψάρι θα παντρευτεί άνθρωπο αξιόλογο, τον οποίο όμως μέχρι πρότινος θεωρούσε ανάξιό της. Μικρά ψάρια σε όνειρο σημαίνουν πολλά βάσανα, αφορμή μελαγχολίας για τις γυναίκες, για τους άντρες αποτυχία σε θέματα εργασίας, και σε κάποιες περιπτώσεις και οικονομικές καταστροφές αν μάλιστα δείτε ότι τα αγοράζετε, το όνειρο σημαίνει ότι η γενική κρίση θα παρασύρει και εσάς θα χάσετε δε πολλά κέρδη τα οποία θεωρούσατε βέβαια. Αν ονειρευτείτε ότι τρώτε ψάρια μεγάλα και ωραία, το όνειρο είναι σημάδι επιτυχίας στις δραστηριότητες των αντρών και στους έρωτες των γυναικών αν όμως τα ψάρια που τρώτε είναι μικρά, το όνειρο σημαίνει ότι θα έχετε λύπες, στενοχώριες, και ότι θα έχετε δυσάρεστη είδηση για πρόσωπο που βρίσκεται μακριά. Αν δείτε ότι τη στιγμή που τα ψαρεύετε σπαρταρούν και φαίνονται ζωηρά, θα πετύχετε σε ό,τι έχετε στον νου σας, για την επιτυχία όμως αυτή θα κοπιάσετε πολύ και θα υποφέρετε ψυχικά, διότι θα συνο­δευτεί από διάφορα άλλα απρόοπτα γεγονότα. Αν δείτε όνειρο όπου τα ψάρια αλλάζουν, και γίνονται άλλο ζώο, ίσως αποτύχετε σε κάποιον τομέα της εργασίας σας. Αν δείτε ψάρια με πό­δια, που περπατούν στην ξηρά, είδηση πολύ δυ­σάρεστη θα σας έρθει.

Νεκρά ψάρια σε όνειρο σημαίνουν ότι τρέφετε ελπίδες ανόητες, των οποίων θα δείτε τη διάψευση και θα χτυπάτε το κεφάλι σας, διότι δεν είχατε συνετό νου νωρί­τερα. Αν τα δείτε ψημένα, παστά ή χαλασμένα, θα υποστείτε απογοητεύσεις και πίκρες. Ασθενής που βλέπει ότι, παρά τη διαταγή του γιατρού, τρώει ψάρι, θα δει την υγεία του να βελτιώνε­ται και θα αφήσει γρήγορα το κρεβάτι. Κατάδι­κος που βλέπει το ίδιο όνειρο θα αργήσει ακόμη να πάρει χάρη, μολονότι αυτή είναι βεβαία. Για τους ηλικιωμένους το όνειρο γενικά σημαίνει λα­χτάρα την οποία θα δοκιμάσουν εξαιτίας των παι­διών τους.