Η φωλιά κάποιου πουλιού ή ζώου είναι πολύ καλό προμήνυμα εκτός και αν είναι φωλιά φιδιού. Αν δείτε πουλάκια να χτίζουν τη φωλιά τους και μάλιστα κοντά στο σπίτι σας σημαίνει ευτυχία και πρόταση γάμου αν είστε ελεύθεροι. Για τους παντρεμένους σημαίνει απογόνους. Η ευτυχία και οι καλές στιγμές θα είναι περισσότερες αν η φωλιά έχει αβγά ή πουλάκια. Το ίδιο σημαίνει αν δείτε φωλιά άλλου ζώου εκτός από φίδι.

Χαλασμένη φωλιά ζώου ή πουλιού σημαίνει ατυχία απογοήτευση και ίσως χωρισμό. Δε θα σας λείψουν τα προβλήματα. Η υγεία σας δε θα αντιμετωπίσει προβλήματα αν δείτε φωλιά ζώου ή πουλιού εκτός και αν η φωλιά περιέχει σπασμένα ή χαλασμένα αβγά και σκοτωμένα ζωάκια. Στην εργασία σας η γερή, σταθερή και χαρούμενη φωλιά με την οικογένεια της αποτελεί ένα ευνοϊκό σημάδι για την επαγγελματική σας εξέλιξη. Τα πράγματα θα είναι λίγο δύσκολα αν η φωλιά είναι χαλασμένη, εγκαταλειμμένη, τα αβγά σπασμένα ή αν δείτε φωλιά φιδιού. Τότε θα προσέξετε για ύπουλους ανταγωνιστές, πονηρούς και υποχθόνιους συνεργάτες. Αν στον ύπνο σας δείτε ότι υπάρχει φω­λιά κάπου στο σπίτι σας, και μάλιστα κατοικη­μένη από πτηνά, το όνειρο σημαίνει πολλά αγαθά και καλή φήμη.

Αν δείτε ότι η φωλιά είναι σε δέντρο και τη βρίσκετε άδεια, σημαίνει ότι θα έχετε αβέβαιες ελπίδες για το μέλλον. Φωλιά ερ­πετού μεγάλη αν δείτε μέσα στο σπίτι σας, θα σας τύχουν συμφορές που θα προκληθούν από κά­ποιον που ζει μαζί σας και παρουσιάζεται ως φίλος, είναι όμως εχθρός, κάτι που εσείς δεν το γνωρίζετε και τον περιποιείστε σαν δικό σας άνθρωπο.