⇐ Επιστροφή Στον Ονειροκίτη Ταρωτώ

 

Τα όνειρα εγείρονται από το υποσυνείδητο του ανθρώπου το οποίο βρίσκει τρόπο σύνδεσης με το συνειδητό μέσα από αυτό τον συμβολικό χαρακτήρα. Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η ακριβής ερμηνεία είναι ένα δύσκολο εγχείρημα αφού για τον κάθε ένα από εμάς διαφορετικές εικόνες αντιπροσωπεύουν κάτι ξεχωριστό για τον καθένα.

Κάποια κλασσικά ονειρικά σύμβολα είναι οι μορφές που μας παρουσιάζονται. Σε αυτές βρίσκουμε την ανασφάλεια, την γονιμότητα, τις τύψεις, την προσγείωση στην πραγματικότητα ακόμα και την εσωτερική διαμάχη με τον ίδιο μας τον εαυτό.

Για παράδειγμα αν στο όνειρο υπάρχει μία μορφή ενός ηλικιωμένου ανθρώπου που μας κρίνει τότε είναι σαν να μας χτυπάει το καμπανάκι το υποσυνείδητο και να μας λέει να προσγειωθούμε γιατί ίσως κάτι δεν κάνουμε σωστά.

Τα σεξουαλικά όνειρα είναι ένα μεγάλο κομμάτι που κυρίως τα συναντάμε στήν περίοδο της εφηβείας. Μας υποδηλώνουν είτε μια έντονη σεξουαλική ζωή είτε το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή μία σεξουαλική στέρηση.

Στα επόμενα άρθρα θα ξεκινήσουμε να παραθέτουμε αλφαβητικά σύμβολα και αντικείμενα που μπορεί να δούμε στον ύπνο μας μαζί με την ερμηνεία τους, τόσο στο ερωτικό όσο και στο εργασιακό κομμάτι.

Βοηθήστε και εσείς στήν δημιουργία του ολοκληρωμένου ονειροκρίτη μας.
Στείλτε στο info@taroto.gr τα όνειρα τα οποία θέλετε να εξηγήσουμε.